Άκαρπες όλες οι συσκέψεις στο Προεδρικό Μέγαρο

16 Μαΐ 2012

   Άκαρπες για το σχηματισμό κυβέρνησης απέβησαν όλες οι συναντήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ως ένα σώμα συνέχισαν και εξαπέλυσαν πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για την αρνητική έκβαση της συνάντησης.

   Σε όλες τις κατηγορίες ο Αλέξης Τσίπρας, απαντά κατηγορώντας για εκβιασμό τους δύο αρχηγούς και τόνισε ότι δεν δίνει ψήφο συνενοχής. Αναλυτικά όλες οι δηλώσεις των αρχηγών.

   Σαμαράς
   Στην αδυναμία για το σχηματισμό κυβέρνησης με τη συμμετοχή των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων λόγω της άρνησης συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του μετά τη σύσκεψη των τριών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Ειλικρινά δεν ξέρω πού το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.

   Βενιζέλος
   «Έφτασε η ώρα της αλήθειας, είτε να σχηματιστεί κυβέρνηση είτε να πάμε σε εκλογές» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Τόνισε ότι διατηρεί κάποια «περιορισμένη, αλλά υπαρκτή αισιοδοξία», αλλά ταυτοχρόνως όπως τόνισε «είμαστε έτοιμοι για εκλογές». Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για προκλητική αλαζονεία, «σε αντίθεση με το ήθος του ελληνικού λαού και την κρισιμότητα των ιστορικών περιστάσεων». Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να οδηγηθεί η διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης σε αδιέξοδο και να πάει η χώρα σε εκλογές.

   Τσίπρας
   «Παράλογο και πρωτοφανές» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το αίτημα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει ή να δώσει ψήφο ανοχής σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος σε μια κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας σε δήλωσή του μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο.
   «Έχουν την αριθμητική πλειοψηφία στη Βουλή, ας προχωρήσουν» είπε και σημείωσε ότι η απαίτηση να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ σώνει και καλά είναι παράλογη και πρωτοφανής. «Δεν μας ζητάνε κοινοβουλευτική πλειοψηφία, την έχουν» τόνισε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε διαβεβαιώνοντας τον ελληνικό λαό ότι «δεν θα τον προδώσει και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε αυτή η ελπίδα να μείνει ζωντανή».

   Καμμένος
   Υπάρχει ανάγκη για διακυβέρνηση της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Καμμένος κατέθεσε στον πρόεδρο πρόταση 6 σημείων για τη συμμετοχή του κόμματός του σε οικουμενική κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Μεταξύ των προτάσεων του είναι η ανακήρυξη της ΑΟΖ, η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και του μνημονίου, η συγκρότηση επιτροπής λογιστικής ελέγχου των δανείων που συνήφθησαν από το 1974, ομόφωνη δέσμευση των κομμάτων για αλλαγή της νομοθεσίας περί ευθύνης υπουργών και διεκδίκηση γερμανικών επανορθώσεων.

   Παπαρήγα
   Οι διερευνητικές εντολές ήταν ένα σόου κοροϊδίας του λαού και έδειξαν την ανευθυνότητα των κομμάτων, δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Εκτίμησε ότι είναι αναπόφευκτες οι νέες εκλογές.

   Μιχαλολιάκος
   «Αν η χώρα πρόκειται να κυβερνηθεί όπως κυβερνήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια, τότε η Χρυσή Αυγή δεν θα συναινέσει» δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος. «Η Χρυσή Αυγή δεν στηρίζει ούτε με ψήφο εμπιστοσύνης ούτε με ψήφο ανοχής την οποιαδήποτε κυβέρνηση η οποία θα συνεχίσει την πολιτική του μνημονίου.

   Κουβέλης
   «Δυστυχώς, ως αυτή την ώρα δεν υπάρχει η δυνατότητα συγκρότησης μιας κυβέρνησης οικουμενικής» σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News