Τσίπρας: Η Ελλάδα έχει πλέον ξεκάθαρη θέση τη δική της διαπραγματευτική ισχύ

6 Φεβ 2015

"Η Ελλάδα έχει πλέον ξεκάθαρη θέση. Η Ελλάδα έχει πλέον τη δική της φωνή. Η Ελλάδα έχει, πλέον, τη δική της διαπραγματευτική ισχύ" δήλωσε ο Πρωθυπουργός στην κοινοβουλευτική του ομάδα και συνέχισε.
   "Χρειάστηκε μόλις μία εβδομάδα νέας κυβέρνησης και νέου τρόπου διακυβέρνησης και καταφέραμε να αλλάξει η ατζέντα της συζήτησης στην Ευρώπη. Καταφέραμε να γίνει η Ελλάδα και οι προτάσεις της κυβέρνησης σημείο αναφοράς σε ολόκληρο τον κόσμο.
   Πράγμα που μαρτυρούν και οι συναντήσεις αλλά και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα με ηγέτες από τις ισχυρότερες δυνάμεις του πλανήτη όχι μόνο της Ευρώπης. Χρειάστηκε μόλις μια εβδομάδα για να ξεκινήσει επιτέλους η συζήτηση στην Ευρώπη πάνω στα  πραγματικά προβλήματα.
   Για να συζητάμε πια για την ανάπτυξη και όχι να συζητάμε άλλο πια για την λιτότητα. Για να αποδομηθεί επιτέλους το ευρωπαϊκό κατεστημένο που θέλει περισσότερη λιτότητα και λιγότερη δημοκρατία.
   Η πατρίδα μας αυτό το διάλογο, τη διαβούλευση που έχει ξεκινήσει στα θεσμικά πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σημείο αναφοράς για τους λαούς. Είναι σημείο αναφοράς για τη δημοκρατία.
   Για μία νέα συμφωνία, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο σε μία Ευρώπη που δεν θα έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, αλλά θα είναι το κοινό μας σπίτι, όπου όλοι θα έχουμε ευθύνη. Συγκατοικούμε ισότιμα σε αυτό το κοινό σπίτι και όλοι έχουμε ευθύνη και λόγο για το κοινό μας μέλλον".
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News