Exit Poll: Onus News, ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

6 Μαΐ 2012

   Δείτε εδώ το πρώτο Exit Poll, αποκλειστικά από το Onus News. Οι εκτιμήσεις από το blog, με αναλυτικές προβλέψεις επί των ποσοστών που φαίνεται πως λαμβάνουν τα κόμματα. Έμφαση στις επιλογές από την αρχή του έτους, μέσω των δημοκοπικών αποτελεσμάτων.

   Το Onus News για πρώτη φορά στην ιστορία του (δημιουργήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2011), είναι παρόν σε μία καθοριστικής σημασίας εκλογική αναμέτρηση. Οι Βουλευτικές Εκλογές 2012 αποτελούν την αρχή πολλών πολιτικών εξελίξεων.
   Η παρακάτω εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών, προέρχεται από ανάλυση βάσει όλων των δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν πριν τις εκλογές, δηλαδή το διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως και τον Απρίλιο, με το τέλος της δημοσιοποίησής τους, λόγω της απαγόρευσης. Επομένως, δεδομένου του ρευστού πολιτικού τοπίου, θα λέγαμε ότι αυτό το exit poll συμπεραίνει το αποτέλεσμα όπως το διαμόρφωσαν οι δημοσκοπήσεις, έπειτα και από μία τελική στατιστική ανάλυση των δεδομένων από το Onus News. Δεν αποτελούν προϊόν περαιτέρω ανάλυσης, όπως τα αντίστοιχα των τηλεοπτικών δικτύων. Ακολουθούν τα αποτελέσματα με κάθε επιφύλαξη επί της τελικής έκβασης.

   Exit Polls Onus News:
   Πρώτο κόμμα φαίνεται πως είναι η ΝΔ του Σαμαρά, η οποία συγκεντρώνει ποσοστό γύρω στο 27%. Οι εκτιμήσεις των δημοσκοπήσεων από την αρχή του έτους της έδιναν περίπου 5 μονάδες λιγότερο, ωστόσο σε κάθε περίπτωση πολύ δύσκολα θα ξεπεράσει το 30%, ενώ είναι αδύνατον να προσεγγίσει το 33% του 2009.
   Τη δεύτερη θέση διεκδικούν συνολικά 4 κόμματα, με τη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη να προηγείται ελάχιστα των υπολοίπων. Συγκεντρώνει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Onus News ποσοστό της τάξεως του 15%, έχοντας όμως μία φθίνουσα ροπή κατά 2-3 μονάδες. Προεκλογικά τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ στις δημοσκοπήσεις την έφερναν ακόμα και στο 5%.
   Τρίτο κόμμα θα είναι κάποιο εκ των ΚΚΕ της Παπαρήγα, ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα και ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, τα οποία σύμφωνα με το Exit Poll του Onus News, αποκτούν ποσοστά γύρω στο 12%, 11% και 10% αντίστοιχα, με τα δύο κόμματα της Αριστεράς να διπλασιάζουν σχεδόν τα ποσοστά τους, σε σύγκριση με το 2009. Η διακύμανση των δημοσκοπήσεων για το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρκετά μεγάλη, από 6%-7% έως 13%-14%, όμως το ΠΑΣΟΚ ήταν ακόμα πιο απρόβλεπτο. Προεκλογικά η δύναμή του μετρούταν από 8% έως και 19%, ποσοστά κατά πολύ μικρότερα του 43% που του έδωσε στις εκλογές του 2009 την πρωθυπουργία.
   Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Καμμένου με 6%, και ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη με 5%. Η βουλή εκτιμάται πως θα αποτελείται όμως από 9 κόμματα, καθώς για πρώτη φορά θα μπουν και οι Οικολόγοι, όσο και η Χρυσή Αυγή, με ποσοστά γύρω στο 3% και τα δύο. Τέλος το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα μείνει οριακά εκτός βουλής, με 2%.

   Αυτοδυναμία και πλειοψηφική κυβέρνηση των 151 εδρών
   Σύμφωνα με τις παραπάνω εκτιμήσεις αυτοδυναμία και πλειοψηφική κυβέρνηση των 151 εδρών δε σχηματίζεται. Η ΝΔ συγκεντρώνει περίπου 122 έδρες (μαζί με το bonus του πρώτου των 50 εδρών) και το ΠΑΣΟΚ 26, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε συνεργασία να μην πλειοψηφεί. Η Αριστερά αναβαθμίστηκε σημαντικά, καθώς το ΚΚΕ έχει 32 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 30 και η ΔΗΜΑΡ 40. Οι ΑΝΕΛΛ συγκεντρώνουν περίπου 17 έδρες, ο ΛΑΟΣ 14, οι Οικολόγοι από 9 έδρες, και τέλος η Χρυσή Αυγή 10 έδρες.

   Ακολουθούν αναλυτικά οι πίνακες με το Exit Poll του Onus News!

Exit Poll, Βουλευτικές Εκλογές 2012 Onus News

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News