Π. Καμμένος: Μόλις στα 1.117 ευρώ ο μισθός του μάγειρα στα πλοία

25 Απρ 2013

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): […] Ακούστηκε από Βουλευτή της συγκυβέρνησης ότι οι Έλληνες ναυτικοί, οι μάγειρες συγκεκριμένα, παίρνουν μισθό της τάξεως των 6.000 ευρώ και των 6.500 ευρώ. Αυτά τα ποσά δεν υπάρχουν. Μάλιστα, υπήρχε και η προτροπή να πάρουν Φιλιππινέζους στα καράβια για να λειτουργήσει η Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία.
   […] Ζήτησα, λοιπόν, από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία να μου στείλει από έναν Έλληνα ναυτικό μάγειρα την μισθοδοσία του για να δούμε ποια είναι η αλήθεια. Δεν υπάρχουν, λοιπόν, τα 6.000 ευρώ και τα 6.500 ευρώ. Με τη δική του συναίνεση και με το όνομά του εγγεγραμμένο στο λογαριασμό του Ναυτικού και στην εκκαθαριστική δήλωση του μισθού του, ο μισθός του σε βαπόρι άνω των 4.500 TDW είναι 1.117,35 ευρώ.
   Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτά παίρνει ο Έλληνας ναυτικός μάγειρας, ο οποίος μένει μέσα στο καράβι, ταξιδεύει επί μήνες, δεν έχει δυνατότητα να επικοινωνήσει με την οικογένειά του και έχει 24ωρη βάρδια. Διότι ο μάγειρας είναι εκείνος ο οποίος πρέπει να προετοιμάσει το πρωινό, το μεσημεριανό, το βραδινό, να είναι παρόν προκειμένου να υπάρχει φαγητό για όλες τις βάρδιες των ναυτικών. […] (Βουλή 17.04.2013)

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News