How Greece could leave the Eurozone

17 Μαΐ 2012

   Το ενυπόγραφο άρθρο της Kollewe Julia στην The Observer, μιλά ξεκάθαρα για ακόμα μία φορά για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Προσοχή, γίνεται λόγος για έξοδο από το ευρώ, όχι από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

   Χαρακτηριστικά αναφέρει, πως πριν δύο χρόνια το να καταρρεύσει μία χώρα στην ευρωζώνη ήταν μία άγνωστη σκέψη. Όμως, καθώς η Ελλάδα δεν εκλέγει κυβέρνηση, το σενάριο αυτό γίνεται ολοένα και πιο ορατό. Τονίζει δε, πως η Ευρωπαϊκή σημαία δε θα κυματίζει για πολύ ακόμα μπροστά από τον Παρθενώνα.
   Η μαζική ανεργία, με πληθωρισμό στο 50%, και ανύπαρκτη κυβέρνηση, οδηγούν σε έξοδο της Ελλάδας στους ερχόμενους μήνες από τη ζώνη του ευρώ. Η Ελλάδα είναι μία μικρή χώρα: συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό ΑΕΠ με μόλις 2.2%. Ωστόσο, έχει τη δυναμική να προκαλέσει χάος και σε άλλες χώρες.
   «Η κρίση από την έξοδο της Ελλάδας, μπορεί εξαιρετικά γρήγορα να μειώσει 20% το ΑΕΠ της χώρας, να στείλει τον πληθωρισμό στο 50%, ενώ το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα ξεπεράσει το 200%», αναφέρει αναλυτής στη γαλλική τράπεζα BNP Paribas.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News