Ποιος είναι ο νέος Υπ. Οικονομικών, Β. Ράπανος / 28 ετών πήρε το πρώτο του πτυχίο

22 Ιουν 2012

   Ο Βασίλης Ράπανος επιλέχθηκε ως το πρόσωπο κλειδί από τον Αντώνη Σαμαρά, και τη νέα σύνθετη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Δείτε το βιογραφικό του νέου Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει την τρόικα.

   Ο Βασίλης Ράπανος γεννήθηκε στην Κω το 1947. Είναι έλληνες οικονομολόγος και πανεπιστημιακός. Σπούδασε οικονομικά στην Ανώτατη Σχολή οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ), από όπου κι έλαβε το πτυχίο του το 1975 (σε ηλικία 28 ετών - πιθανότατα λόγω Χούντας, και πολιτικών φρονημάτων, γεγονότα όπου κανένας δε μπορούσε να αποφύγει και είναι απολύτως κατανοητά -προς αποφυγή παρεξηγήσεων-).
   Κατέχει επίσης πτυχίο Master στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Lakehead του Καναδά (1977) και διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Queen's του Καναδά (1982). Έχει διατελέσει πρόεδρος του ΔΣ του ΟΤΕ, διοικητής της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (2000-2004). Σήμερα είναι αναπληρωτής καθηγητής στο οικονομικό τμήμα του Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
   Τα στοιχεία προέρχονται από την Wikipedia, η οποία αξίζει να τονιστεί ότι παρά τη δωρεάν διάθεση, είναι καθόλα έγκυρη.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News