8+1 φορείς που ελέγχουν τον πλανήτη

20 Ιουν 2012

   Ας ξεκινήσω λέγοντας -θα καταλάβετε στη συνέχεια- ότι τις προηγούμενες ημέρες, ενόψει της συνόδου κορυφής των G8, το κίνημα Occupy ανασυντάχθηκε στο Μέρυλαντ των ΗΠΑ αλλά και στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs.

   Οι χώρες που συγκροτούν την Ομάδα των Οκτώ «G8» είναι οι εξής: Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ιταλία, Καναδάς και Ρωσία. Στις συνόδους κορυφής που διοργανώνονται ανά έτος σε μία από τις Χώρες μέλη, συμμετέχουν οι πολιτικοί ηγέτες - πρωθυπουργοί, ομόλογοι υπουργοί και αξιωματούχοι των Χωρών μελών. Ακόμα, στις διήμερες ή τριήμερες αυτές συνδιασκέψεις, συμμετέχει και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ προσκαλούνται και διάφοροι παρατηρητές Χωρών των λεγομένων αναδυομένων οικονομιών όπως είναι η Κίνα και η Ινδία, καθώς και Χωρών του λεγόμενου Νότου όπως η Βραζιλία και η Νότια Αφρική.
   Οι παραπάνω φορείς συνεδριάζουν κυριολεκτικά για το μέλλον του πλανήτη. Οι εξελίξεις πολλές φορές προσδιορίζονται και εκτελούνται έτσι ακριβώς όπως τις έχουν μελετήσει. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε συνεδρίαση, η αστυνομία δημιουργεί ζώνες ασφαλείας ακτίνας 6 χιλιομέτρων. Στην τελευταία σύνοδο, οι διαμαρτυρίες (η συμμετοχή ξεπέρασε τα 25.000 άτομα) στρέφονται ενάντια στον καπιταλισμό και τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. «Πεινάτε; Φάτε έναν τραπεζίτη», έγραφε ένα από τα πανό που είχαν αναρτήσει, έξω από το κτίριο που συστεγάζονται τα γραφεία της Goldman Sachs, αλλά και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
   Δεν είναι λίγοι και αυτοί που συνδέουν τους G8 με τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, η οποία είναι μια ανεπίσημη ετήσια διάσκεψη 130 περίπου ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άτομα επιρροής στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Η συμμετοχή στην ελίτ των προσωπικοτήτων γίνεται μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Λόγω της μυστικότητας των συνεδριάσεων, η Λέσχη κατηγορείται για μυστικοπαθείς και ειδεχθείς συνωμοσίες σε διεθνές επίπεδο. Κανείς δε γνωρίζει τι αποφασίζουν για το δικό μας μέλλον, μόνο η ελίτ του συστήματος!
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News