Ε.Ε. και ΔΝΤ: Τηρείστε τις δεσμεύσεις σας τώρα, με οποιοδήποτε κόστος ή κυβέρνηση

20 Ιουν 2012

   Σύμφωνα με το Reuters η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένουν ότι οι όροι της συμφωνίας διάσωσης 130 δισεκατομμυρίων που συμφωνήθηκε το Μάρτιο πρέπει να γίνουν πλήρως αποδεκτές από τη νέα κυβέρνηση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθούμε στη χρεοκοπία.

   Όλα τα κόμματα, σύμφωνα με το Reuters, λένε ότι θα κρατήσουν την Ελλάδα στο ενιαίο νόμισμα, αλλά ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, πιστεύει ότι η συμφωνία μπορεί να τεθεί υπό επαναδιαπραγμάτευση χωρίς την Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.
   Από το χώρο της δεξιάς, ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία, λένε ότι η απόρριψη της ΕΕ και του ΔΝΤ θα σήμαινε την επιστροφή στη δραχμή και ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή, αν και ο ίδιος, επίσης, θέλει να επαναδιαπραγματευτεί ορισμένες πτυχές του πακέτου.
   Τέλος, σύμφωνα με το BBC, η καγκελάριος Μέρκελ μία ημέρα πριν τις ελληνικές εκλογές δήλωσε: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι ελληνικές εκλογές αύριο να οδηγήσουν σε αποτέλεσμα στο οποίο εκείνοι που αποτελούν την κυβέρνηση, να λένε: Ναι, θέλουμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας».
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News