4 οι τράπεζες που θα μείνουν, δείτε τις νέες ονομασίες

16 Αυγ 2012

   Η αλλαγή της επωνυμίας της στην ελληνική γλώσσα σε «Τράπεζα Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρία», µε το διακριτικό τίτλο «Eurobank Ergasias» («Eurobank Ergasias S. A.»), σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

   Το ενδεχόμενο αποχώρησης τους από την Ελλάδα εξετάζουν οι διοικήσεις τεσσάρων ξένων τραπεζών, όπως οι Πορτογάλοι της Millennium Bank, τα δύο κυπριακά συγκροτήματα, η Τράπεζα Κύπρου και η Cyprus Popular, αλλά και η Geniki Bank μαζί με το μητρικό γαλλικό όμιλο Societe Generale.
   Το σχέδιο της ανακεφαλαιοποίησης είναι απλό. Στην Ελλάδα θα μείνουν συνολικά 4 τράπεζες. Η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank, η Τράπεζα Πειραιώς και η Eurobank. Οι ονομασίες και το στυλ των τραπεζών θα έχει πλέον ως εξής: η Εθνική, θα αποτελεί την εθνική τράπεζα της χώρας, και θα έχει κυρίως ρόλο μισθοδοσίας. Η Alpha θα έχει το ρόλο της αυτόνομης ιδιωτικής τράπεζας, ελεύθερης από περιορισμούς. Η Πειραιώς ήδη πήρε την αγροτική, αναλαμβάνοντας τον αγροτικό τομέα, πέρα από τις λοιπές δραστηριότητες. Ενώ τέλος η Eurobank θα είναι πανομοιότυπη με την Alpha.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News