Οδηγίες διαχείρισης του κινδύνου από πλημμύρα

28 Οκτ 2014

Με την ευκαιρία, η INTERAMERICAN παραθέτει μια σειρά βασικών κανόνων σωστής συμπεριφοράς σε περίπτωση πλημμύρας και καταστροφών για τον περιορισμό των κινδύνων:
- να ελέγχουμε τακτικά την ασφάλεια και αρτιότητα των υδραυλικών εγκαταστάσεων του σπιτιού για την αποφυγή εσωτερικών διαρροών και πλημμυρών.
- να αποφράσσουμε -ιδιαίτερα σε περιόδους βροχοπτώσεων- τα φρεάτια και τις υδρορροές της κατοικίας από φερτά υλικά.
- Κατά την εξέλιξη πλημμύρας, να αποφεύγουμε την παραμονή μας σε υπόγειους χώρους και περιορίζουμε τις εξωτερικές μετακινήσεις μας στις απολύτως αναγκαίες και ασφαλείς.
- να μη διασχίζουμε χειμάρρους (πεζοί ή με αυτοκίνητο) και να εγκαταλείπουμε το αυτοκίνητό μας αν ακινητοποιηθεί σε πλημμυρισμένη περιοχή.
- να αποφεύγουμε τη διάβαση ή παραμονή σε περιοχές όπου σημειώνονται κατολισθήσεις.
- να μένουμε μακριά από πλημμυρισμένες περιοχές - δεν κινούμαστε μέσα σε αυτές όπου δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε την ομαλότητα/ακεραιότητα και σταθερότητα των επιφανειών (δρόμων, πεζοδρομίων, κλιμακοστασίων, εδάφους κ.λπ.).
- να μένουμε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.
- Μετά την πλημμύρα και πριν από οποιασδήποτε εργασία αποκατάστασης στο σπίτι, να διακόπτουμε τη ρευματοδότηση και την παροχή νερού.
- να φορούμε κλειστά παπούτσια για την αποφυγή τραυματισμών και να εξετάζουμε σχολαστικά το σπίτι για το ενδεχόμενο διάβρωσης και καταστροφών (τοίχους, ανοίγματα, ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις).
- να θυμούμαστε ότι κίνδυνοι υφίστανται και μετά την υποχώρηση των υδάτων.
(Πηγή: insuranceworld.gr)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News