Τσίπρας στην 77η ΔΕΘ: «Ο Σαμαράς αναζητεί προφάσεις στην καλπάζουσα φαντασία του»

16 Σεπ 2012

   Επίθεση αντιπολιτευτικής δύναμης κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού έκανε από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της ομιλίας του στην 77η ΔΕΘ.

   Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για το νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζεται να εξαγγείλει η κυβέρνηση και κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι «αναζητεί προφάσεις στην καλπάζουσα φαντασία του για τη δική του αναξιοπιστία». «Πριν από μια εβδομάδα ήρθε σαν το κλέφτη, για δύο μόνο ώρες, να εγκαινιάσει τη ΔΕΘ ο κρυπτόμενος Πρωθυπουργός. Ξεκίνησε την ομιλία του, λέγοντας ότι θέλει να σας πει αλήθειες. Με έμμεσο τρόπο δηλαδή, σας είπε ότι μέχρι πρότινος δεν έλεγε αλήθειες» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Πέρσι, όμως, από αυτό εδώ το βήμα είχε δώσει την τελευταία μεγάλη αντιμνημονιακή του παράσταση. Είχε καταγγείλει το Μνημόνιο. Και μας είχε διαβεβαιώσει ότι γίνεται αλλιώς».
   Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά και για τις δηλώσεις του περί «λόμπι της δραχμής» και ανέφερε: «Ποιους ανεμόμυλους κατατροπώνει στην οργιώδη φαντασία του ο κ. Σαμαράς; Το αόρατο «λόμπι της δραχμής». Ένα λόμπι που πεισματικά αρνείται να κατονομάσει. Τη στιγμή που συμμαχεί με το μόνο πραγματικό και ορατό λόμπι, το "λόμπι της χρεοκοπίας" αυτού του τόπου, που έδωσε γη και ύδωρ τον Ιούνη για να τον κάνει πρωθυπουργό».
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News