Τσίπρας: Χαρίσατε στη Γερμανική SIEMENS 2 δις ευρώ, χάρη στη Μέρκελ

14 Σεπ 2012

ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς/Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου): […] Ποια ήταν η πρώτη απόφαση του πρώτου Υπουργικού Συμβουλίου της πρώτης κυβέρνησης διακομματικής, μνημονιακής συνεργασίας, της κυβέρνησης του κ. Παπαδήμου; Στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο αποφασίστηκε -μεταξύ άλλων, βεβαίως- το κουκούλωμα του συμβολικότερου και του μεγαλύτερου σκανδάλου της Μεταπολίτευσης, το κουκούλωμα του σκανδάλου της SIEMENS, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που έχει σαν στόχο να σβήσει τα ίχνη.

   Και πότε υπεγράφη αυτό το όνειδος; Πότε υπεγράφη αυτό το σκάνδαλο του σκανδάλου; Μα, φυσικά, μία μέρα πριν ο Πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς, συναντήσει την κ. Μέρκελ. Κάποιοι, βέβαια, θα πουν «έτσι, με άδεια χέρια θα πήγαινε ο Πρωθυπουργός να συναντήσει τη Γερμανίδα Καγκελάριο; Αλίμονο!».
   Εξάλλου, τι χαρίσατε στη γερμανική εταιρεία; Μόνο 2 δισεκατομμύρια ευρώ,  όχι με βάση δικές μας εκτιμήσεις, αλλά με βάση τις εκτιμήσεις που έκανε ακόμα και αυτή η Εξεταστική Επιτροπή που στήθηκε βάσει της πλειοψηφίας των δύο κομμάτων στην προηγούμενη Βουλή και η οποία μετετράπη από κάποιους σε «πλυντήριο» αυτού του μεγαλύτερου σκανδάλου. Προσδιόρισε τη ζημία του ελληνικού δημοσίου στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.
   Και εσείς, κύριε Υπουργέ, ελαφριά τη καρδία, την ώρα που σβήνετε και γράφετε και ετοιμάζετε τη λίστα των 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ –που θα είναι πολύ περισσότερα, εγώ λέω ότι θα είναι κοντά στα 15 δισεκατομμύρια ευρώ, μπορεί και παραπάνω- με νέα μέτρα, οριζόντιες περικοπές, βάρη στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους, χαρίζετε στη γερμανική εταιρεία 2 δισεκατομμύρια ευρώ. […] (Βουλή 27.08.2012)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News