Τι γίνεται με τους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς;

28 Οκτ 2012

   Οι τράπεζες, προκειμένου να διασφαλίσουν τις τραπεζικές τους συνθήκες, προωθούν συμβάσεις όπως αυτή που ισχύει για τους κοινούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου, σύμφωνα με τις οποίες ένας λογαριασμός ανήκει σε πολλούς πελάτες. Τι γίνεται όμως σε έκτακτη περίπτωση;

   Οι λογαριασμοί που συνήθως προσφέρονται μπορεί να είναι ατομικοί ή κοινοί, προθεσμιακοί ή αόριστης διάρκειας, έντοκοι ή άτοκοι. Στην περίπτωση των κοινών λογαριασμών, οι καταθέσεις ανήκουν στο όνομα περισσοτέρων από ένα φυσικά πρόσωπα. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 5638/1932 για τις καταθέσεις σε κοινό λογαριασμό, κάθε ένας από τους συνδικαιούχους, δύναται να κινεί το λογαριασμό χωρίς τη σύμπραξη των άλλων. Σε περίπτωση θανάτου ενός από τους συνδικαιούχους ο λογαριασμός ανήκει αυτοδίκαια στους υπόλοιπους πελάτες.
   Κάθε πελάτης ευθύνεται εις ολόκληρων έναντι της τράπεζας για κάθε υποχρέωση που απορρέει από το λογαριασμό. Το μόνο που απαιτεί η τράπεζα είναι να υποδεικνύει ο πελάτης την ταυτότητά του, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στις συναλλαγές.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News