Ζωή Κωνσταντοπούλου: Παραβιάζετε μία σειρά από άρθρα του Συντάγματος

19 Νοε 2012

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ): […] Το νομοσχέδιο αυτό αυτοτελώς παραβιάζει το συνταγματικό πυρήνα προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών. Αυτό, δηλαδή, που είναι το πιο πολύτιμο σε μια δημοκρατία, αυτό που ήταν και είναι το πιο πολύτιμο στη δική μας πολύπαθη δημοκρατία, αυτό που θωρακίστηκε με το Σύνταγμα του 1975 μετά από μια αιματηρή και επώδυνη επταετία.

   […] Παραβιάζετε το άρθρο 21 του Συντάγματος για την προστασία της οικογένειας, του γάμου, της μητρότητας και της παιδικής ηλικίας, αλλά και για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Παραβιάζετε το άρθρο 21 για την προστασία στο δικαίωμα στην υγεία. Παραβιάζετε το άρθρο 22 του Συντάγματος που κατοχυρώνει το δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρεπή αμοιβή, το δικαίωμα στην ανάπαυση.
   Παραβιάζετε το άρθρο 23 του Συντάγματος που κατοχυρώνει και προστατεύει τη συνδικαλιστική ελευθερία. Παραβιάζετε το άρθρο 25 του Συντάγματος, το οποίο κατοχυρώνει ως θεμελιώδη αρχή και οδηγό για την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας την Αρχή του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου και την Αρχή της Αναλογικότητας. Παραβιάζετε το άρθρο 26 του Συντάγματος.
   Παραβιάζετε το άρθρο 73 του Συντάγματος, γιατί καταλύεται η Κοινοβουλευτική λειτουργία του Πολιτεύματος, καταλύεται αυτό που αποτελεί κατά το άρθρο 134Α του Ποινικού Κώδικα, θεμελιώδη Αρχή και θεσμό λειτουργίας του Πολιτεύματος. Παραβιάζετε το άρθρο 88 του Συντάγματος που εγγυάται την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών. Παραβιάζετε το άρθρο 95 του Συντάγματος για την αρμοδιότητα του Συμβουλίου της Επικρατείας στην οποία υπεισέρχεστε παρανόμως και αντισυνταγματικώς.
   Παραβιάζετε το άρθρο 102 του Συντάγματος που κατοχυρώνει την αυτοτέλεια και ανεξαρτησία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κι εκεί παρεμβαίνετε και εγκαθιδρύετε καθεστώς μνημονίων. Παραβιάζετε το άρθρο 103 του Συντάγματος για τους δημοσίους υπαλλήλους. Παραβιάζετε το άρθρο 106 του Συντάγματος που ορίζει ότι για την εδραίωση της κοινωνικής ειρήνης και την προστασία του γενικού συμφέροντος, το Κράτος προγραμματίζει και συντονίζει την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα.
   Και παραβιάζετε, κύριοι Υπουργοί, κύριοι της Κυβέρνησης, ευθέως το άρθρο 120 του Συντάγματος, το άρθρο που επιτάσσει σε όλους μας να προστατεύουμε το Σύνταγμα και την πατρίδα, να προστατεύουμε τη Δημοκρατία και να αντιστεκόμαστε εναντίον όποιου προσπαθεί να καταλύσει το δημοκρατικό πολίτευμα με τη βία. […] (Βουλή 07.11.2012)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News