Λουκέτο στα 58 δημόσια ΚΤΕΟ, όπως είχε αποκαλύψει το «Onus News»

21 Ιαν 2013

   Λουκέτο μπήκε στα 58 δημόσια ΚΤΕΟ, όπως είχε αποκαλύψει το «Onus News» ήδη από τα μέσα Δεκέμβρη, καθώς από τις 4 Ιανουαρίου το υπουργείο Μεταφορών, απαγόρευσε στους τεχνικούς να διενεργούν ελέγχους στα οχήματα και να εκδίδουν Δελτία Τεχνικού Ελέγχου.

   Το «Onus News» είχε τονίσει μάλιστα πως τα δημόσια ΚΤΕΟ κλείνουν παρά τα μεγάλα χρηματικά οφέλη, δίνοντας πλέον το δικαίωμα κέρδους αποκλειστικά σε ιδιωτικά συμφέροντα. Το άρθρο του blog δημοσιεύτηκε στις 10.12.2012, και βρίσκεται εδώ: «Κλείνουν τα δημόσια ΚΤΕΟ παρά τα μεγάλα χρηματικά οφέλη».
   Όπως τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Σταύρος Καλογιάννης, η απόφαση αυτή «δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία» και βασίζεται στο γεγονός ότι «βάσει νόμου τα δημόσια ΚΤΕΟ έπρεπε ως τις 3 Ιανουαρίου να έχουν πιστοποιηθεί καταλλήλως -όπως και τα ιδιωτικά- προκειμένου να συνεχίσουν να διενεργούν τεχνικούς ελέγχους», σύμφωνα με Τα Νέα.
   Κάτι τέτοιο, προσθέτει ο κ. Καλογιάννης, «δεν έγινε, με αποτέλεσμα από τις αρχές Ιανουαρίου τα δημόσια ΚΤΕΟ να μην μπορούν να κάνουν τεχνικούς ελέγχους». Έτσι, δίνεται πλέον η δυνατότητα μονοπωλιακής πολιτικής από τα 160 περίπου ιδιωτικά ΚΤΕΟ. Άλλη μία προσφορά της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Σαμαρά.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News