Η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας σύμφωνα με τον Στουρνάρα

16 Ιαν 2013

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (Υπουργός Οικονομικών): […] Ποια είναι η πραγματικότητα; Θυμίζω: Είχαμε κάνει αίτηση για 31,5 δισεκατομμύρια για τη δόση αυτή. Πήραμε 52,5 δισεκατομμύρια. Μας κούρεψαν το χρέος περίπου 20% του ΑΕΠ, δηλαδή 40 δισεκατομμύρια ευρώ, μέσω μείωσης επιτοκίων, δραστικής μείωσης, πάνω από εκατό μονάδες βάσης, σπρωξίματος των χρεολυσίων και των τόκων προς τα πίσω, δέκα και δεκαπέντε χρόνια.

   Επίσης, δεν αναγνωρίζουν ότι η οικονομία προσαρμόζεται. Και αυτό το μήνυμα θέλω να μεταφέρω στον ελληνικό λαό. Έχουμε πολύ μεγάλη προσαρμογή. Το έλλειμμα μειώνεται δραστικά. Φέτος θα κλείσουμε καλύτερα από το στόχο στον Προϋπολογισμό στη Γενική Κυβέρνηση.
   Ακόμα πιο σημαντικό, που ίσως δεν το γνωρίζει ο πολύς κόσμος. Έχουμε τεράστια προσαρμογή στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κυρίως μέσω εξαγωγών (αφορά μόνο τα αγαθά). Χθες βγήκαν τα στοιχεία των εξαγωγών από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων. Πιάσαμε ιστορικό υψηλό σε εξαγωγές αγαθών: 24 δισεκατομμύρια ευρώ συν 13% σε σχέση με πέρυσι μέσα σε κρίση. […] (Βουλή 10.01.2013)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News