Γλέζος: Να δηλώσεις ο Υπουργός αν είναι Έλληνας ή όχι

24 Ιαν 2013

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ): «Δεν θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά, αλλά παρακαλώ τον αγαπητό Υπουργό της Παιδείας να δηλώσει καθαρά αν είναι Έλληνας ή όχι. Διότι το επίθετό του δηλώνει ότι είναι αρβανίτης.

   Δεν έχουμε κατανοήσει εδώ -και έχω μπροστά μου τον κατάλογο των ομιλητών- αυτά που συζητάμε σήμερα. Από τους τριάντα έξι ομιλητές οι δεκατρείς έχουν ονόματα που δεν είναι ελληνικά. Είναι όλα ξένα. Έκανα μία ειδική έρευνα και μελέτη. Έτυχε. Από τους τριάντα έξι ομιλητές -τριάντα οκτώ είμαστε, αλλά οι δύο έχουν τούρκικα ονόματα- οι δεκατρείς έχουν ξένα ονόματα.
   Δεν έχουν κατανοήσει ότι είμαστε δύο λαοί που ζει ο ένας κοντά στον άλλο. Όπως έχω ξαναπεί εδώ, τον γείτονα λαό δεν μπορείς να τον διώξεις. Το παιδί σου μπορείς να το διώξεις από το σπίτι. Από το σπίτι του πατέρα σου μπορείς να φύγεις. Τη γυναίκα σου μπορείς να τη χωρίσεις. Το γείτονα λαό δεν μπορείς να τον διώξεις.
   Άρα, οι δύο λαοί -και να ξεχωρίσουμε τις κυβερνήσεις από τους λαούς- χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι πρέπει να τα βρούμε για να μπορούμε να συνυπάρχουμε. Αυτός πρέπει να είναι ο οδηγός μας από δω και πέρα. […] (Βουλή 15.01.2013)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News