Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το τέλος της κρίσης σε Ελλάδα και Ευρώπη

19 Ιαν 2013

   Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αλέξης Τσίπρας στις 15.01.2013, παρουσίασε την κατεύθυνση που προτείνει για το τέλος του οικονομικού αδιεξόδου, σε δυο βασικά πράγματα. «Το πρώτο είναι μια Διάσκεψη πανευρωπαϊκή για το χρέος, ώστε να πάμε σε μια λύση επωφελή και για αυτούς που δανείζουν και για εμάς που δανειζόμαστε, προκειμένου να μπορέσουμε με διαγραφή ενός μεγάλου μέρους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή, ρήτρα ανάπτυξης να έχουμε τη δυνατότητα να αποπληρώσουμε το υπόλοιπο.

   Το δεύτερο που προτείνουμε είναι να σταματήσει επιτέλους αυτή η εφαρμογή του παραλογισμού που είναι τα μνημόνια της λιτότητας. Τα μνημόνια της λιτότητας έχουν αποτύχει. Τα έχει απορρίψει η ίδια η ζωή. Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε ένα σχέδιο το οποίο έχει αποτύχει. Στη ζωή δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Όταν συναντά κανείς αδιέξοδα ακολουθώντας μονόδρομους, δεν έχει άλλη επιλογή από το να γυρίσει πίσω και να επιλέξει διαφορετικούς δρόμους. Και αυτούς τους δρόμους θέλουμε να αναζητήσουμε και να καταθέσουμε από κοινού με τις προοδευτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη.
   Θα ήθελα, βέβαια, να τονίσω ότι η εγκατάλειψη του παραλογισμού, δηλ η ακύρωση των μνημονίων της λιτότητας ασφαλώς και δεν σημαίνει αναστολή της προσπάθειας για δημοσιονομική σταθεροποίηση. Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια δεν θα πρέπει να υποθηκεύει τη δυνατότητα της οικονομίας να ανακάμψει».
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News