Η εικόνα από την Ελλάδα που έκανε το γύρο του κόσμου

8 Φεβ 2013

   Μία εικόνα… χίλιες λέξεις. Η Ελλάδα συνεχίζει την ελεύθερη πτώση, αποδεικνύοντας πως ο δρόμος του μνημονίου και των μέτρων είναι κάθε άλλο παρά ευλογία. Η εικόνα των υψωμένων χεριών για λίγα λαχανικά, αποτελεί την απάντηση στο τι είναι η κρίση.

   Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση πλέον σε κάθε τέτοιου είδους κίνηση, όπου η εικόνα των υψωμένων χεριών για λίγα λαχανικά, κάνει το γύρο του κόσμου. Η τραγωδία που βιώνει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, είναι αληθινή, και αντιμετωπίσιμη. Είναι αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και λοιπών συγγενών, που εφαρμόζεται ήδη από το 2010.
   Ακόμα και το ΔΝΤ είπε πως ήταν λάθος η πολιτική, όμως η συγκυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει και καταδιώκει τη λαϊκή ευημερία. Εμμένουν στο λάθος, αυξάνοντας παράλληλα την ένταση των μέτρων και της λιτότητας. Μέσα στην Άνοιξη, πιθανότατα και πριν το Πάσχα, έρχεται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ τα προβλήματα και η επόμενη δόση θα μας υποχρεώσουν σε νέα μέτρα.
   Αυτή είναι η εικόνα, που η Κυβέρνηση θέλει να δίνει προς τα έξω. Οι οίκοι αξιολόγησης μπορεί να μας δίνουν ως Stable, όμως παραμένουμε στην τελευταία θέση της Ευρώπης, και από τις τελευταίες του πλανήτη, λίγο πριν τη χρεοκοπία.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News