Ο δρόμος για την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας είναι ακόμα ανοιχτός

12 Φεβ 2013

   «Οι νέοι μας έχουν υποφέρει τα τελευταία χρόνια τα πάνδεινα, δεν θα τους φορτώσουμε τώρα και τρεις μήνες επιπλέον θητεία», δήλωσε παλαιότερα στο Βήμα ο υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος. Συγχαρητήρια κ. υπουργέ, όμως η πλήρης κατάργηση της μιλιταριστικής αντίληψης θα ήταν ακόμα καλύτερη επιλογή.

   Προ μηνών είχε διαρρεύσει πως η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες. Ένα μέτρο που κινούταν προς τη λάθος κατεύθυνση δεδομένου ότι η ραχοκοκαλιά κάθε στρατού δεν είναι οι έφεδροι, άποψη με την οποία διαφωνεί μονάχα η Χρυσή Αυγή, αλλά αντίθετα ένας σωστά δομημένος και εκπαιδευμένος στρατός μισθωτών, που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα, σε κατάσταση ανάγκης.
   Η μείωση της στρατιωτικής θητείας είναι αναγκαία δεδομένης της κακής οργάνωσης και μη ανταπόκρισης στα ευρωπαϊκά μοτίβο, καθώς η Ελλάδα αποτελεί μία από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες με υποχρεωτική στρατιωτική θητεία. Εάν ζούμε σε καιρό στρατιωτικού πολέμου τότε οι υποστηρικτές του στρατού ας μιλήσουν, διαφορετικά ας μάθουν πως ο στρατός αποτελεί επάγγελμα, το οποίο έχει ως σκοπό την άμυνα μέσω της βίας και της απώθησης του αντιπάλου με οποιοδήποτε μέσο. Η Ευρώπη, οι έλληνες, οι Χριστιανοί που τιμούν την αξία της ζωής είναι ενάντια στις στρατιωτικές θυσίες.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News