Τσίπρας: Έχετε καταλάβει ότι βυθίσατε στη φτώχεια τα 2/3 του ελληνικού λαού;

30 Απρ 2013

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο): […] Έχετε καταλάβει ότι έχετε βυθίσει στη δυστυχία και στη φτώχεια τα 2/3 του ελληνικού λαού; Έχετε καταλάβει ότι έχετε φτάσει την ανεργία στο 30% και ότι υπάρχουν μαθητές που πηγαίνουν στα σχολεία πεινασμένοι;
   Είδατε το χθεσινό πρωτοσέλιδο της Herald Tribune ή διαβάζετε μόνο τις συστημικές, διαπλεκόμενες εφημερίδες που σας αποθεώνουν; Στην Ελλάδα εξαπλώνεται η πείνα! Βλέπουμε σκηνές κατοχής! Τα λέει ο διεθνής Τύπος. Πηγαίνουν παιδιά στα σχολεία πεινασμένα! Και εσείς ασχολείστε εδώ με το αν θα ξεπουλήσετε τη δημόσια περιουσία λίγο παραπάνω ή λίγο παρακάτω; Την ξεπουλάτε! Αυτό κάνετε!
   […] Εν πάση περιπτώσει, η χώρα μας δεν θα βρίσκεται μόνο μπροστά σε μία ανθρωπιστική κρίση, αλλά θα έχουμε και φαινόμενα ενεργειακής φτώχειας, διότι τα τιμολόγια στο νερό και στο ρεύμα θα εκτιναχθούν. Θα έχουμε ανθρώπους που δεν θα έχουν μισθό, που θα πηγαίνουν στα συσσίτια της Εκκλησίας και δεν θα ανοίγουν και το ρεύμα στο σπίτι τους. Και εσείς εδώ έρχεστε και μου λέτε ότι απευθυνόμαστε σε κατώτερα ένστικτα; Ντροπή σας, κύριε Υπουργέ! […] (Βουλή 19.04.2013)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News