Η πολυγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να τον αυτοκτονήσει (Μέρος Πρώτο)

10 Απρ 2013

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Νέα Δημοκρατία είχε προχωρήσει σε μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, στην οποία προσπαθούσε να δείξει την πολυγλωσσία στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίζοντας τον σε ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και εξωτερικού. Κάνοντας σύγκριση, του τι λέει ανάλογα με την περίπτωση ο Αλ. Τσίπρας, δημοσίευσαν τις παρακάτω διαφορές.

ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικού
ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικού

«Να ακυρώσουμε τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους στη Βουλή όπου ψηφίστηκαν…». (03/02/13, Πολιτική Απόφαση της Κ. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ)
«Θέλουμε να συμφωνήσουμε με τους πιστωτές μας σε μια αξιόπιστη λύση». (10/12/2012, Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην Guardian)

«Αλλά, όποιος ήθελε να συμπυκνώσει το σύνθημα που χρησιμοποιήσαμε «καμιά θυσία για το ευρώ»… είμαστε ήδη έτοιμοι να αναμετρηθούμε ακόμη και με τη χειρότερη έκβαση». (03/02/13, Πολιτική Απόφαση της Κ. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ)
«Για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτή την ανόητη και επικίνδυνη συζήτηση, εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ.  Είτε θέλουμε, είτε δεν θέλουμε. …». (25/01/13, Αλ. Τσίπρας σε συν. Τύπου στο Ελληνικό Γραφείο Τύπου της Νέας Υόρκης)

«Η εναλλαγή στην κυβέρνηση με την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι απλά μια συνηθισμένη εναλλαγή. Θα είναι αλλαγή καθεστώτος». (04/01/13, Αλ. Τσίπρας στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ)
«Ήμασταν πάντα, και πάντα θα παραμείνουμε, ένα ευρωπαϊκό κόμμα». (22/01/2013, Αλ. Τσίπρας στο Ινστιτούτο Brookings)

« … ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ … μπορεί να είναι ο μικρός κόκκος στα γρανάζια της μηχανής στην Ευρώπη που θα σταματήσει τη λειτουργία της, … θα σταματήσει την κα Μέρκελ κι αυτή την υπερδύναμη, με τα πήλινα πόδια, επιτρέψτε μου την έκφραση, που λέγεται Γερμανία…». (11/01/13, Αλ. Τσίπρας στον REAL FM)
« … είμαστε εταίροι. Άρα, έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινούς αντιπάλους. … Άρα, πρέπει να εργαστούμε για να βρούμε λύση στο κοινό πρόβλημα και να μην περιοριζόμαστε σε εκατέρωθεν προσεγγίσεις που δεν δίνουν απάντηση …». (15/01/13, Αλ. Τσίπρας στο Βερολίνο)

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News