Τσίπρας: Εσείς κλείσατε 107.000 επιχειρήσεις στην Ελλάδα!

22 Νοε 2013

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου): […] Εγώ διώχνω τις επενδύσεις! Και το λέτε αυτό εσείς που επί των ημερών σας έκλεισαν εκατόν επτά χιλιάδες περισσότερες επιχειρήσεις από όσες άνοιξαν στη χώρα και έφυγαν οι μεγάλοι κολοσσοί:
   Η COCA COLA 3Ε, η ΦΑΓΕ, η ΒΙΟΧΑΛΚΟ που αθροιστικά έχουν τζίρο άνω του 4% του εγχώριου ΑΕΠ. Και μας κατηγορείτε εσείς, ο Πρωθυπουργός της ύφεσης και της αποεπένδυσης, ότι εμείς διώχνουμε τους επενδυτές, όχι η πολιτική σας!
   Δώστε μου τώρα μία ακόμη εξήγηση. Γιατί πουλήσατε, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ είκοσι οκτώ ακίνητα του δημοσίου για 260 εκατομμύρια ευρώ που πήγαν όλα για το χρέος, υπογράφοντας παράλληλα ότι για τα επόμενα είκοσι χρόνια θα δίνουμε ενοίκιο 30 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, συνολικά δηλαδή 600 εκατομμύρια ευρώ; Δηλαδή θα πάρουμε 260 εκατομμύρια ευρώ τώρα, για να δώσουμε 600 εκατομμύρια ευρώ στο βάθος της εικοσαετίας, δηλαδή ζημιά 340 εκατομμύρια ευρώ! Γιατί; Τα βρήκατε κληρονομιά αυτά τα χρήματα, κύριε Πρωθυπουργέ; Γιατί το υπογράψατε αυτό;
   Πείτε μου τώρα, κύριε Σαμαρά; Γιατί έχει απαλλαγή ο ιδιοκτήτης του αεροδρομίου ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ από την καταβολή ΦΠΑ που υπολογίζεται 700 εκατομμύρια ευρώ; Αν υπάρχει κανένας κακομοίρης επιχειρηματίας και χρωστά 10.000 ευρώ, μπαίνει φυλακή. Από αυτούς γιατί δεν τα διεκδικούμε; Μας περισσεύουν και δεν τα διεκδικούμε; […] (Βουλή 10.11.2013)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News