Συμπαράσταση από Μέρκελ, έρχεται ανάπτυξη από Σαμαρά

22 Νοε 2013

Την συμπαράστασή της στις «δύσκολες αποφάσεις που καλείται να λάβει η Αθήνα» εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελλα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο.
   «Ο κ. Σαμαράς με ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο, σημαντική, και αυτό φαίνεται στο πρωτογενές πλεόνασμα. Οι μεταρρυθμίσεις όμως είναι πιο ευρείες και η Γερμανία υποστηρίζει, και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και διμερώς, όπως με την task force στον τομέα της αυτοδιοίκησης.
   Επίσης ετοιμάζεται επενδυτική τράπεζα. Η Ελλάδα συζητά με την Τρόικα, συζητήσαμε για το σημείο που βρίσκεται. Ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα καλύψει τις δεσμεύσεις της» δήλωσε χαρακτηριστικά.
   Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως «σε ό,τι αφορά την δημοσιονομική προσαρμογή, έχουμε πιάσει τους στόχους μας. Θυμίζω ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είχε τεθεί σαν στόχος για το 2014». Όσον αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «έχουμε κάνει πολύ δρόμο και θα πάμε ακόμη καλύτερα».

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News