Ζ. Κωνσταντοπούλου: Συμπράττετε για να τα συγκαλύψετε-σβήσετε πράξεις διαφθοράς και διαπλοκής (στοιχεία ανά μήνα)

19 Νοε 2013

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): […] Έχετε αναλύσει καλύτερα από τον καθέναν ο ένας για τον άλλο τα ανομήματά σας και σήμερα, συμπράττετε για να τα συγκαλύψετε, για να σβήσετε από την ιστορία και από τα πολιτικά σας μητρώα πράξεις διαφθοράς και διαπλοκής, εκ των οποίων θα αναφέρω ορισμένες για τις οποίες θα ντρέπεστε και θα απολογείστε στην ιστορία. Είναι πράξεις κυβερνητικής αυτοδικίας ή παρέμβασης στη δικαιοσύνη, με τις οποίες προσπαθείτε ετσιθελικά να επιβληθείτε και να αποσείσετε τις ποινικές ευθύνες εαυτών και «ημετέρων» για οικονομικά αδικήματα σε βάρος του δημοσίου.

Αύγουστος του 2012: Με υπογραφή Στουρνάρα δώσατε συγχωροχάρτι στη διαφθορέα SIEMENS, ενώ εκκρεμούν στη δικαιοσύνη ποινικές υποθέσεις χρηματισμού των Κομμάτων σας. Στα «μαύρα» ταμεία ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας εισέρεαν οι μίζες της SIEMENS.

Σεπτέμβριος του 2012: Αλλάξατε μέσα σε λίγες ώρες το νόμο με πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να διορίσετε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ τον κ. Αθανασόπουλο. Σήμερα, ο κ. Αθανασόπουλος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για την προϋπηρεσία του στη ΔΕΗ.

Οκτώβριος του 2012: Επιχειρούσατε λυσσαλέα να αποφύγετε τον έλεγχο της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ.

Ιανουάριος του 2013: Αναγκαστήκατε να ψηφίσετε τον έλεγχο του πρώην «τσάρου» Παπακωνσταντίνου, αλλά παρέχετε μέχρι σήμερα ασυλία στον κ. Βενιζέλο, μολονότι κράτησε στην τσέπη του δεκαπεντέμισι μήνες τη λίστα, λέγοντας ψέματα στη Βουλή. Στην τσέπη του την είχε και όταν εισηγήθηκε ως δήθεν προσωρινό μέτρο το κοινωνιοκτόνο χαράτσι και είπατε ότι έχει πολιτική ευθύνη και όχι ποινική. Γι’ αυτό τον κάνατε Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών; Από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι σήμερα δεν έχετε εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ.

Οκτώβριος του 2012: Καταψηφίσατε την πρότασή μας για ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και παράλληλα, συνεχίζετε να χαρίζεστε στους χρεοκοπημένους τραπεζίτες και να τους δωρίζετε υγιείς τράπεζες, όπως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που εσκεμμένα και με δημόσιες δηλώσεις σας απαξιώσατε.

Νοέμβριος του 2012: Φέρατε τα υποτιθέμενα τελευταία μέτρα, οκτακόσιες σελίδες σε ένα μόνο άρθρο.

Νοέμβριος του 2012: Αρνηθήκατε τη μία και μόνη, κατά τις προεκλογικές σας εξαγγελίες, Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο που ζητήσαμε ως ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα Εξεταστική για το Μνημόνιο ψήφισε και αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας στην ετήσια έκθεσή της διαπιστώνει ότι 12 δισεκατομμύρια ευρώ είναι οι ετήσιες απώλειες από τη διαφθορά σας. Είναι 12 δισεκατομμύρια ετησίως τα οποία, συμποσούμενα, θα είχαν αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας και σίγουρα τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Τα λέει το δικό σας Υπουργείο. Εξεταστική για το Μνημόνιο θα γίνει ό,τι και να κάνετε, είτε από αυτό το Κοινοβούλιο είτε από το επόμενο.

Δεκέμβριος του 2012: Με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ψηφίσατε νέα μέτρα διάλυσης του κοινωνικού ιστού, αλλά και κυρώσατε σύμβαση εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας.

Φλεβάρης του 2012: Δικαίωμα σε υποψηφίους επενδυτές να γνωρίζουν τα εμπορικά μυστικά των υπό αποκρατικοποίηση επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων ο κ. Μελισσανίδης, στον οποίο χαρίσατε τον ΟΠΑΠ χωρίς να καταβάλει αντίτιμο και εν συνεχεία, παραχώρησε στον κ. Σταυρίδη, τον έτερο εκλεκτό σας, το Learjet του για να ταξιδεύει.

Μάρτιος του 2013: Αναστολή της ποινικής δίωξης σε μέλη διοίκησης δημοσίων επιχειρήσεων-εταιρειών υπό αποκρατικοποίηση στους εκλεκτούς σας.

Απρίλιος του 2013: Ασυλία στους τραπεζίτες που σας χορήγησαν δάνεια, με δήθεν εκπρόθεσμη βουλευτική τροπολογία.

Μάιος του 2013: Εγκύκλιος του Χάρη Θεοχάρη, πρώην συνεργάτη του κ. Παπακωνσταντίνου, με την οποία ευνοήσατε εκ νέου τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ.

Ιούνιος του 2013: Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ασκήσατε κυβερνητική λογοκρισία στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Με διάγγελμα τύπου «Χούντας» ρίξατε μαύρο και με τα ΜΑΤ ρίξατε τους πομπούς και διακόψατε τις τηλεφωνικές και διαδικτυακές συνδέσεις.

Ιούλιος του 2013: Ακαταδίωκτο των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που γνωμοδοτούν, με γνωμοδότηση που εσείς φέρατε και ψηφίσατε, ότι είναι δήθεν συνταγματική η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και της δημόσιας περιουσίας και η υπαγωγή της χώρας σε άλλο δίκαιο από το ελληνικό.

Αύγουστος του 2013: Δώσατε στον υπόδικο Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ το δικαίωμα να επικαλείται απόρρητο και να μην χορηγεί στοιχεία.

Σεπτέμβριος του 2013: Δώσατε δικαίωμα στους ειδικούς συμβούλους σας, συμβούλους Υπουργών, να δικηγορούν παράλληλα με την υπηρεσία τους.

Νοέμβριος του 2013: Χαρίσατε τις ραδιοσυχνότητες στους Καναλάρχες με ονομαστική ψηφοφορία.

Έρχομαι τώρα στα τελευταία γεγονότα, για τα οποία ζητώ ένα λεπτό για να ενημερώσω και τη Βουλή. Η πολιτική σας έχει θύμα και την ίδια τη Δημοκρατία. Ξημερώματα της 7ης Νοεμβρίου του 2013 με ΜΑΤ και οπλοπολυβόλα διακόπηκε η μετάδοση προγράμματος από το Ραδιομέγαρο, το οποίο κατέχουν έκτοτε αστυνομικές δυνάμεις. Λέτε ότι κόπτεστε για ένα δημόσιο κτήριο, το οποίο όμως το έχετε εντάξει σε αυτά που ετοιμάζεστε να ξεπουλήσετε μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. […] (Βουλή 10.11.2013)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News