Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι αλήθειες για την Ελλάδα του Σήμερα

19 Νοε 2013

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης): […] Η σημαντικότερη αλήθεια, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία εξακολουθείτε να μην μιλάτε, είναι ότι οι εποχές των δημοσιονομικών ελλειμμάτων έχουν παρέλθει οριστικά και αμετάκλητα. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε σε αυτή τη χώρα με αυτά τα οποία παράγουμε. Λεφτά δεν πέφτουν από τον ουρανό.
   Γι’ αυτό και η συζήτηση, η οποία γίνεται για το πρωτογενές πλεόνασμα, έχει τόσο πολύ μεγάλη σημασία. Διότι χωρίς πρωτογενές και διατηρήσιμο πλεόνασμα καμία συζήτηση -καμία συζήτηση, το επαναλαμβάνω- για τον περιορισμό του χρέους δεν μπορεί να γίνει. Και χωρίς διατηρήσιμο πλεόνασμα, καμιά συζήτηση για αναδιανεμητική πολιτική, που τόσο ανάγκη την έχει ο τόπος σήμερα μετά από την πολύ βαθιά κρίση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία, δεν είναι εφικτή.
   Όταν δεν σε δανείζει κανείς, δεν μπορείς να μοιράζεις λεφτά τα οποία δεν έχεις, εκτός αν επιλέξεις να γυρίσεις στο εθνικό νόμισμα, όπως υπονοούν ακόμα και σήμερα κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.  Η πραγματικότητα είναι μια: Η συμμετοχή μας στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, την οποία επικαλέστηκε και ο κ. Τσίπρας στο Τέξας, ασχέτως μνημονίων έχει μια βασική και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση: Τον δημοσιονομικό εξορθολογισμό.
   Πρέπει να πούμε όμως και μια άλλη πτυχή αυτής της αλήθειας, την οποία πρέπει να την ακούσουν οι Έλληνες πολίτες, αλλά πρωτίστως οι πιστωτές μας, από τους οποίους -και αυτή είναι η σκληρή αλήθεια- είμαστε ακόμα εξαρτημένοι. Η αλήθεια αυτή είναι ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που πέτυχε η χώρα μας δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, ότι το τίμημα που κατέβαλε η ελληνική κοινωνία ήταν τεράστιο, αλλά οι Έλληνες αντιμετώπισαν αυτή τη θεομηνία με αξιοπρέπεια και καρτερικότητα και ότι προφανώς δεν υπάρχει κανένα άλλο περιθώριο για άλλα οριζόντια μέτρα περικοπής εισοδημάτων ή αύξησης φόρων. […] (Βουλή 10.11.2013)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News