Παπαρήγα: Τους ενδιαφέρει όχι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά το ίδιο το κόμμα της ΝΔ

24 Δεκ 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): […] Ο μεγαλύτερος πανικός υπήρχε μόνο το 1980, όταν όλα τα πράγματα έδειχναν ότι θα υπάρχει εναλλαγή ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.
   Το ΠΑΣΟΚ ήταν αδοκίμαστο, με αντιιμπεριαλιστικά, αντιμονοπωλιακά συνθήματα, έλεγε για δημοψήφισμα για την ΕΟΚ, ότι θα διώξει τις βάσεις, το ΝΑΤΟ κ.λπ. Τότε υπήρχε πανικός, αλλά πέρασε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι μεγάλα ιδιωτικά σχολεία ενημέρωσαν τους μαθητές ότι θα κλείσουν τα σχολεία την επόμενη χρονιά, ότι δεν θα ανοίξουν το 1981 και το έκαναν, γιατί είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου ότι δεν θα υπάρχει ιδιωτική παιδεία. Βέβαια, ύστερα από δύο χρόνια ξανάνοιξαν. Και τι έλεγαν τότε οι επιχειρηματίες; Ότι θα φύγουν από την Ελλάδα. Ποιος έφυγε;
   Δεν υπάρχει τέτοια ανησυχία. Και αυτό κάτι μαρτυρά. Γιατί δεν είναι και λίγο πράγμα να υπάρξει μία κυβέρνηση με ένα κόμμα που από το 4% πήγε στο 27%. Τέτοιος τρόμος δεν υπάρχει. Επομένως, δεν ισχύει η κινδυνολογία του κ. Σαμαρά. Η κινδυνολογία είναι για το κόμμα του. Εντάξει. Δεν θέλει το κόμμα του να βρεθεί στην αντιπολίτευση. Σωστά. […] (Βουλή 7.12.2013)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News