Τσίπρας: Δεσμευόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει για το αύριο

24 Δεκ 2013

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου): […] Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν υπόσχεται μια εύκολη και άκοπη επιστροφή στις παλιές καλές εποχές.
   Δεσμεύεται, όμως, ότι θα παλέψει με συνέπεια και εντιμότητα για την ισοτιμία της χώρας μέσα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Θα διεξάγει, με συνέπεια και εντιμότητα και με κριτήριο τη ζωή του λαού, τη δυσκολότερη διαπραγμάτευση για την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
   Δεν θα είμαστε, όμως, μόνοι σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Θα έχουμε μαζί μας και τις χώρες του Νότου που υποφέρουν, θα έχουμε μαζί μας και τους λαούς σε όλη την Ευρώπη, τις προοδευτικές δυνάμεις ακόμα και στο Βορρά, τους εργαζόμενους, κυρίως, που πια κατάλαβαν ότι δεν φορολογούνται και δεν δανείζουν για να σώζουν τους Έλληνες, αλλά φορολογούνται και δανείζουν για να σώζουν τις ευρωπαϊκές τράπεζες και που τώρα πια γνωρίζουν ότι η συνέχιση των μνημονίων της καταστροφής στην Ελλάδα θα σημάνει αργά ή γρήγορα τη διάλυση της Ευρωζώνης.
   Και από τη διάλυση της Ευρωζώνης κανένας λαός δεν θα βγει κερδισμένος, παρά μονάχα τα αρπαχτικά κοράκια των αγορών. Τώρα ξέρουν οι εργαζόμενοι στην Ευρώπη πως η διάλυση της Ελλάδας με τα μνημόνια θα σημαίνει αύριο και τη διάλυση της δικής τους ζωής. […] (Βουλή 7.12.2013)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News