Τζαμζτής: Φταίνε το ΠΑΣΟΚ, το κράτος, ο Τσίπρας, η ΕΛΣΤΑΤ, η Goldman Sachs και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004

18 Δεκ 2013

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ (Βουλευτής ΝΔ): […]   Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τον Ιούνιο του 2012 η Κυβέρνηση ξεκίνησε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας. Το 2010 είχαμε μπει κάτω από την επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της τρόικα.
   Εκεί μας οδήγησαν προγενέστερες συμπεριφορές, όπως η μη αντίληψη από την τότε Αντιπολίτευση ότι η κρίση ήταν πανευρωπαϊκή και παγκόσμια και όχι ελληνική, όπως υποστήριζε. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αρνήθηκε κάθε στήριξη στην Κυβέρνηση Καραμανλή στην προσπάθεια λήψης μέτρων, ενώ ο ίδιος ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διαδήλωνε και ξεσήκωνε τον κόσμο στο να ζητά αυξήσεις και προνόμια και ταυτόχρονα προσπαθούσε να ακυρώσει ιδιωτικοποιήσεις όπως η COSCO, ο ΟΤΕ και η Ολυμπιακή. Έκανε, δηλαδή, ό,τι κάνει σήμερα και ο κ. Τσίπρας.
   Εκεί μας οδήγησε και η πολιτική του «λεφτά υπάρχουν». Η Ελλάδα με διαδικασίες της ΕΛΣΤΑΤ, που έχουν οδηγήσει την ηγεσία της στη Δικαιοσύνη, έγινε το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης. Έγινε η χώρα που δεν έπρεπε να γίνει δεκτή στη ζώνη του ευρώ, η χώρα που έχει διεφθαρμένους πολίτες, η χώρα που η οικονομία της ήταν σαν τον «Τιτανικό» που βυθιζόταν, η χώρα που «ροκάνιζε» τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
   Εκεί μας οδήγησαν τα εκσυγχρονιστικά παιχνίδια με τα κρυφά χρέη που δημιούργησαν τα swaps της Goldman Sachs, όπως ομολόγησε πριν λίγες μέρες ο αντιπρόεδρός της Michael Sherwood. Μέχρι το 2037 θα πληρώσουμε 35 δισεκατομμύρια. Εκεί μας οδήγησαν προμήθειες «μαμούθ», όπως η αγορά του αιώνα που «βρωμάει και ζέχνει», αλλά και οι αλόγιστες δαπάνες κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων. […] (Βουλή 4.12.2013)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News