Αφιέρωμα Android: Μία ιστορία μόλις 9 ετών

8 Φεβ 2014

Το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για έξυπνα κινητά τηλέφωνα και όχι μόνο, είναι σήμερα το Android. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εμπειρία χρηστών σε παγκόσμιο επίπεδο.
   Αυτή τη στιγμή, το Android είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για smartphone με την έκδοση
4.4 (Kit Kat) να είναι η πιο πρόσφατη. Η πιο διαδεδομένη όμως είναι η έκδοση Jelly Bean, ενώ ακόμα κυριαρχεί σαν άλλα XP η έκδοση του Gingerbread.
   Το Android ουσιαστικά «γεννήθηκε» το 2005 στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια. Δεν πέρασε πολύς καιρός μέχρι να το εντοπίσει η Google και να το εξαγοράσει. Στην παρούσα φάση, το Android βρίσκεται στις περισσότερες mobile
συσκευές (ταμπλέτες και smartphone).
   Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες όπως η Samsung, η HTC και η Sony, χρησιμοποιούν τα Android χαρακτηριστικά για τα προϊόντα τους.

   Εφαρμογές
   Πληθώρα εφαρμογών υπάρχουν στο Google Play (το ηλεκτρονικό κατάστημα της Google). Ο αριθμός των εφαρμογών που υπάρχουν στο Android είναι αρκετά μεγάλος, ξεπερνώντας τις 700 χιλιάδες εφαρμογές και μάλιστα πολλές
εφαρμογές που ήταν «αποκλειστικές» στο iOS έχουν ήδη φτάσει και στο Android. Ακόμα, στο Android υπάρχουν περισσότερες δωρεάν εφαρμογές απ’ ότι στο iOS, ενώ πολλές εφαρμογές μπορούν να «μεταφερθούν» και σε SD κάρτες.

   Λογισμικό
   Το Android είναι τρομερά ευέλικτο. Βασισμένο στο ελεύθερο λειτουργικό Linux, το Android μπορεί να παραμετροποιηθεί και να αλλάξει εντελώς εμφάνιση. Αυτή τη στιγμή ενεργοποιούνται περίπου 900 χιλιάδες συσκευές με Android καθημερινά. Κάθε έκδοση του Android έχει το όνομα γλυκού. Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich και Jelly Bean.

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News