Θρίλερ με τους κινητήρες της Renault θέτει εκτός μάχης τους πρωταθλητές

8 Φεβ 2014

Τα προβλήματα της Renault με το νέο κινητήρα turbo για το προσεχές πρωτάθλημα της Formula 1 που ήδη έχει ξεκινήσει με τις δοκιμές εξέλιξης, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.
   Ο κινητήρας παρουσιάζει αρκετά προβλήματα, με αποτέλεσμα διπλό χτύπημα για τη Lotus, μετά τα οικονομικά που ήδη την ταλανίζουν, ενώ παράλληλα το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες ομάδες της Renault, δηλαδή των Red Bull, Caterham και Toro Rosso.
   Οι τρεις αυτές ομάδες, συμπλήρωσαν στη Χερέθ μόλις 668 km, έναντι 1966 km που έβαλαν τα μονοθέσια με κινητήρα Ferrari και 3874 km που έβαλαν τα μονοθέσια με κινητήρα Mercedes.
   Ο επικεφαλής μηχανικός της Renault Rob White τόνισε: «Δεν μπορέσαμε να συμπληρώσουμε ικανό αριθμό γύρων και δεν δούλεψε ο κινητήρας σε πλήρη ισχύ. Η πηγή των προβλημάτων μας δεν είναι μονοδιάστατη, εντοπίζεται δε στον έλεγχο και τη συνεργασία των περιφερειακών συστημάτων της μονάδα ισχύος.
   Την πρώτη μέρα δοκιμών αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με κάποιο υποσύστημα μέσα στο χώρο αποθήκευσης ενέργειας. Δεν επρόκειτο για την μπαταρία ή τη λειτουργία της απλά για ένα ηλεκτρονικό εξάρτημα που έχουμε τοποθετήσει εκεί για λόγους χωροταξικούς.
   Επίσης είχαμε προβλήματα με τον υπερτροφοδότη και τον έλεγχο της πίεσης, με την ανάφλεξη και αυτό συνδέονταν με τους ηλεκτρονικούς χάρτες. Η ασύγχρονη ανάφλεξη προκαλούσε μηχανικά προβλήματα. Με τη βοήθεια της Red Bull καταφέραμε να λύσουμε το θέμα στο χώρο αποθήκευσης ενέργειας. Όσον αφορά στην πίεση του turbo δείχνει να έχουμε βρει ένα δρόμο την τελευταία μέρα δοκιμών».

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News