Το Ποτάμι: «Είναι μεγάλη η γοητεία να ξεκινάς από το μηδέν»

16 Μαρ 2014

«Είναι μεγάλη η γοητεία να ξεκινάς από το μηδέν». «Αλλάξαμε τους όρους του παιχνιδιού. Φοβίσαμε όλους αυτούς που τόσα χρόνια μας φοβίζουν». «Το Ποτάμι ξεκίνησε και θα τ' αλλάξει όλα».
   Η προεκλογική εκστρατεία του Σταύρου Θεοδωράκη, και το νέο κόμμα «Το Ποτάμι», ξεκίνησε στην Κρήτη, όπου ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε τα εξής:
   «Κάποιοι προσπαθούν να με φοβίσουν αυτές τις μέρες: "πού μπλέκεις, με ποιους πας να τα βάλεις, αυτός ο τόπος δεν αλλάζει, υπάρχουν συμφέροντα, και την ανάσα σου θα παρακολουθούν κι αν ανασαίνεις λάθος, θα σε καταγγέλλουν".
   Λοιπόν, οι κουζουλοί κρητικοί δεν φοβούνται και είναι μεγάλη η γοητεία να ξεκινάς από το μηδέν. Ο Καζαντζάκης έλεγε: Φτάσε όπου δεν μπορείς! Βγήκαν κάποιοι πολιτικοί και είπαν «καλό παιδί ο Θεοδωράκης» - «καλός δημοσιογράφος» αλλά πού πάει χωρίς πρόγραμμα.
   Ναι, εμείς δεν έχουμε και δεν θα έχουμε έναν τόμο με γαλάζιες - πράσινες ή ροζ υποσχέσεις. Δεν έχουμε να θρέψουμε κανέναν κομματικό μηχανισμό, καμία συντεχνία - κανένα συμφέρον. Και έχουμε μια πρόταση για τα κόμματα: Να σκίσουνε τα προγράμματα τους, να σκίσουν τις ψεύτικες υποσχέσεις, αυτά που τους γράφουν οι διαφημιστές πριν τις εκλογές για να τις καταπατήσουν αμέσως μετά τις εκλογές. Να φτιάξουμε ένα εθνικό σχέδιο δράσης. Να πάρουμε τα 20 προβλήματα και να δώσουμε τις 20 λύσεις.
   Ποιες λύσεις; Τις αριστερές λύσεις ή τις δεξιές λύσεις; Όταν φώναξαν τον Βενιζέλο να αφήσει την Κρητική Πολιτεία και να αναλάβει την Πρωθυπουργία της Ελλάδας, ως τι τον φώναξαν; Ως δεξιό ή ως αριστερό; Η χώρα ήταν βουτηγμένη στα χρέη και την ανυποληψία. Την ανόρθωσε.
   Σήμερα βέβαια δεν υπάρχει Ελευθέριος Βενιζέλος. Υπάρχουν, όμως, πολύ μικροί Λευτέρηδες, επαναστάτες και ρεαλιστές, που θα αναμετρηθούν με τα προβλήματα και όχι ο ένας με τον άλλον. Η Κρήτη είχε τις μεγαλύτερες απώλειες απ’ όλη την Ελλάδα στην αντίσταση και τις μικρότερες απώλειες στον εμφύλιο. Γιατί οι δημιουργικοί άνθρωποι φεύγουν μπροστά, δεν κάθονται να σφάζονται μεταξύ τους για το παρελθόν».

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News