Formula 1: Νίκησε ο Rosberg - Έμεινε στην ιστορία ο Magnussen

16 Μαρ 2014

Η μεγάλη ανατροπή έγινε με το Γερμανό Nico Rosberg να σημειώνει μια εύκολη νίκη για τη Mercedes, την 4η στην καριέρα του και την πρώτη στην Αυστραλία.
   Ο poleman Lewis Hamilton θα βρίσκονταν επίσης στο βάθρο αν δεν αντιμετώπιζε μηχανικό πρόβλημα στο ξεκίνημα. Έτσι, ο Rosberg έσπασε το απίστευτο σερί του Sebastian Vettel (9 νίκες) που σήμερα εγκατέλειψε με πρόβλημα στον κινητήρα. Μεγάλη έκπληξη από τον Magnussen που κατόρθωσε να βρεθεί στην 2η θέση στο ντεμπούτο του στη F1 με τη McLaren, μετά και την ακύρωση του Ricciardo.
   Η πρώτη προσπάθεια για εκκίνηση δεν ολοκληρώθηκε καθώς είχε πρόβλημα ο Max Chilton. Στη δεύτερη προσπάθεια ο Hamilton έχασε την πρώτη θέση από το Rosberg αρχικά, και από το Ricciardo μέχρι την 1η στροφή. Πίσω τους ο Kamui Kobayashi μπλόκαρε τους τροχούς του και αφού ακούμπησε τον Kimi Raikkonen έπεσε πάνω στον Felipe Massa οδηγώντας τον σε εγκατάλειψη.
   Οι Hamilton και Sebastian Vettel εγκατέλειψαν, αφήνοντας ελεύθερο τον Rosberg. Ο Βρετανός είχε πρόβλημα με την λειτουργία ανάφλεξης ενός εκ των έξι κυλίνδρων, ενώ ο Vettel είχε θέμα με τη χαρτογράφηση του κινητήρα από χτες στις κατατακτήριες δοκιμές.
   Η εξέλιξη του αγώνα έφερε τον Valtteri Bottas με τη Williams να πιέζει τον Alonso. Όμως, έκανε λάθος, καθώς χτύπησε στον τοίχο και τα κομμάτια από το ελαστικό και τη ζάντα υποχρέωσαν τον Charlie Whiting να βγάλει αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Φινλανδός τελικά τερμάτισε 6ος δείχνοντας τις δυνατότητες της Williams.
   Μετά τη λήξη του αγώνα εξελίχθηκε ένα θρίλερ με την RB10 του Ricciardo. Ο Αυστραλός όπως κατεγράφη ξεπερνούσε σε αρκετά σημεία το όριο στιγμιαίας κατανάλωσης (100kg/ώρα). Ο αλυτάρχης του αγώνα, Charlie Whiting είχε προειδοποιήσει από την Πέμπτη πως δε θα δείξει καμία ανοχή στο συγκεκριμένο θέμα και μετά από 5ωρη εξέταση του συμβάντος από τους αγωνοδίκες, αποφασίστηκε ο αποκλεισμός του Αυστραλού. Η Red Bull κατέθεσε ήδη ένσταση.



Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News