Στον ετήσιο προγραμματισμό του για τους ελέγχους στα
τρόφιμα, ο ΕΦΕΤ προβλέπει την εντατικοποίηση των ελέγχων που διενεργούνται στην
αγορά των τροφίμων κατά την περίοδο του Πάσχα με κύριο γνώμονα να προστατευθεί
η υγεία των καταναλωτών από κινδύνους αλλά και τα συμφέροντά τους από πρακτικές
υπονόμευσης.
Οι παραδοσιακές
διατροφικές συνήθειες τις ημέρες του Πάσχα μάς οδηγούν σε αγορά και κατανάλωση
κυρίως φρέσκων, μη τυποποιημένων προϊόντων. Η σωστή επιλογή τους και η
προσεκτική διαχείριση στο σπίτι από τον καταναλωτή (π.χ. μαγείρεμα, συντήρηση)
βοηθούν στη διατήρηση των πλεονεκτημάτων της παραδοσιακής μας διατροφής αλλά
και στην αποφυγή των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία και στα οικονομικά του
καταναλωτή.