Τσίπρας: Επινοήσατε το κοινωνικό μέρισμα

18 Μαΐ 2014

ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): [...] Σήμερα, όμως, αυτά τα επιχειρήματα, αυτές οι αφηγήσεις που ακούγαμε εδώ και τέσσερα χρόνια, έχουν κάπως αλλάξει, διότι στις 18 και στις 25 του μήνα έχουμε εκλογές.
   Έπρεπε, λοιπόν, να επινοηθεί και να σχεδιαστεί στην τελευταία της λεπτομέρεια μια άλλη αφήγηση μπας και γλιτώσετε την εκλογική συντριβή, που δεν το βλέπω. Έτσι, επινοήσατε το κοινωνικό μέρισμα, το πλεόνασμα του πλεονάσματος, τα νέα Greek statistics. Έτσι επινοήσατε την περιβόητη έξοδο στις αγορές, που ήταν έξοδος στον δανεισμό, και κυρίως προσπαθήσατε να ξαναστήσετε το παραμύθι ότι τα μνημόνια τελειώνουν, ότι η ανάπτυξη έρχεται.
   Για κακή σας τύχη, όμως, αυτό που συζητάμε σήμερα, αυτό που καλείται η κυβερνητική πλειοψηφία να ψηφίσει σήμερα, το Μεσοπρόθεσμο, όσο και αν θέλετε να το βαφτίσετε διαφορετικά, όσο και αν προσπαθείτε να βαφτίσετε το κρέας ψάρι, λέγοντας ότι είναι ο οδικός χάρτης για την έξοδο από το μνημόνιο, στην πραγματικότητα είναι η πιο καλή, η πιο ουσιαστική απόδειξη ότι τα μνημόνια και οι επιλογές της λιτότητας όχι μόνο δεν θα τελειώσουν, εάν συνεχίσετε εσείς να κυβερνάτε, αλλά θα εμβαθύνουν τα επόμενα χρόνια, θα υπάρξει εμβάθυνση αυτού του καθεστώτος που εδώ και τέσσερα χρόνια οικοδομείται στην πατρίδα μας. [...] (Βουλή 9.5.2014)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News