Η πρώτη φάση του Μουντιάλ σε αριθμούς

28 Ιουν 2014

Η πρώτη φάση του Μουντιάλ ολοκληρώθηκε και ήταν γεμάτη γκολ, ανατροπές, εκπλήξεις και απογοητεύσεις.
   Θρίαμβος της λατινικής Αμερικής και… πανωλεθρία της Ευρώπης ήταν η πρώτη φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Μεγάλα ονόματα, όπως η Ισπανία, η Αγγλία, η Πορτογαλία και η Ιταλία έμειναν εκτός από την πρώτη φάση της διοργάνωσης, ενώ οι εθνικές ομάδες της Νότιας Αμερικής άγγιξαν το απόλυτο.
   Από τις 6 μόνο μία (Ισημερινός) δε συνεχίζει στο γύρο των νοκ άουτ αγώνων, όπου ως γνωστό θα είναι παρούσα και η Ελλάδα. Η Ευρώπη έχασε 7 επτά από τις 13 ομάδες της, μεταξύ άλλων και τις ομάδες της Βαλκανικής, Κροατία και Βοσνία.
   Από τις 5 εκπροσώπους της Αφρικής συνεχίζουν οι 2 (Νιγηρία και Αλγερία). Στην  πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου έγιναν 48 παιχνίδια στα οποία προέκυψαν κάποια εντυπωσιακά στατιστικά τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις υπόλοιπες ομάδες.
   Όσον αφορά την Ελλάδα, βρίσκεται σε καλή θέση τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, τουλάχιστον στις προσπάθειές της. Στην άμυνα, έχει αρκετά πάνω από το μέσο όρο στα κερδισμένα αλλά και γενικότερα στα τάκλιν, στις αποκρούσεις, αλλά δεν τα πάει καλά με τις πάσες.
   Στην επίθεση, μπορεί να  έχει μόλις δύο γκολ ενεργητικό, αλλά δημιούργησε 33 προσπάθειες για γκολ, τη στιγμή που το μέσο όρο των ομάδων είναι πιο κάτω. Σημειώθηκαν 136 τα γκολ που σημειώθηκαν, τα περισσότερα σε φάση ομίλων Μουντιάλ, έξι περισσότερα από την τελική φάση του 2010.
   Την καλύτερη επίθεση είχε η Ολλανδία που πέτυχε 10 γκολ, ενώ «πρωταθλήτρια» στις πάσες αναδείχθηκε η Γερμανία με 1792 πάσες. Το πιο παραγωγικό ματς της πρώτης φάσης ήταν το Ελβετία-Γαλλία όπου σημειώθηκαν 7 γκολ με τους «τρικολόρ» να επικρατούν με 5-2 των αντιπάλων τους.
   Την «πρωτιά» για τη χειρότερη άμυνα μοιράζονται Αυστραλία και Καμερούν που δέχθηκαν από εννέα θέματα, ενώ την πρώτη θέση στα δοκάρια μοιράζονται Γαλλία και Ελλάδα, με 4 η κάθε μία.
(Πηγή: antenna.gr)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News