Λοβέρδος: Αν χαθεί το 6μηνο, το Πολυτεχνείο θα περάσει μεγάλη κρίση

2 Ιουλ 2014

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, o κ. Λοβέρδος, τόνισε ότι «αν χαθεί το εξάμηνο το Πολυτεχνείο, θα περάσει κρίση για πολλά χρόνια», τονίζοντας παράλληλα, ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να κλείνει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα».
   Ο υπουργός σημείωσε ότι κινδυνεύει να χαθεί το εξάμηνο και όχι η εξεταστική απλά, και «η απώλεια ενός εξαμήνου η αναστάτωση που θα προκληθεί στο ίδρυμα θα είναι ενός έτους και όχι μόνο ενός εξαμήνου».
   «Η ανάγκη να επαναληφθεί το εξάμηνο θα αναστατώσει όλο το ίδρυμα και σε όλα τα έτη», πρόσθεσε. Το εξάμηνο, μετά και τη συνέχιση της απεργίας, βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο να χαθεί, ενώ ακόμη και όσοι από τους εργαζομένους θέλουν, δεν μπορούν να εργαστούν.
   Συμπλήρωσε, πάντως, ότι «το παιχνίδι για όσους κλείνουν τα πανεπιστήμια είναι χαμένο πολιτικά και κοινωνικά (...) πρόκειται για τυφλή ενέργεια που δεν έχει κανένα νόημα». Διαμήνυσε ότι οι επιπτώσεις για το Πολυτεχνείο θα είναι πολύ σημαντικές λέγοντας: «Εξαιτίας του ενός χαμένου εξαμήνου το ΕΜΠ θα περάσει κρίση για πάρα πολλά χρόνια... Σε ανάλογο περιστατικό ένα άλλο ίδρυμα έκανε πέντε χρόνια να επανακάμψει στην κανονική του λειτουργία».
(Πηγή: Ημερήσια)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News