GP Βελγίου 2014: Pole position για Rosberg, Νικητής ο Ricciardo μετά το λάθος των Mercedes

24 Αυγ 2014

Την τέταρτη συνεχή pole position πανηγύρισε χθες στη βρεγμένη πίστα του Spa o Ν. Rosberg, επικρατώντας μάλλον εύκολα του ομόσταυλού του στην ομάδα της Mercedes AMG Petronas, L. Hamilton.
   Σήμερα στον αγώνα ωστόσο, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο παρέμεινε ο μοναδικός οδηγός που εκμεταλλεύεται κάθε τι χάνει η Mercedes στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 καθώς κέρδισε την τρίτη φετινή του νίκη, στον 12ο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος.
   Ο Χάμιλτον είχε πάρει την πρωτοπορία στην εκκίνηση, και στην προσπάθεια του Ρόσμπεργκ να τον περάσει οι δύο Mercedes ακούμπησαν και κλατάρισε το πίσω αριστερό ελαστικό του Χάμιλτον. Ο Άγγλος, μετά από έναν μοναχικό αγώνα μακριά από την πρώτη δεκάδα, εγκατέλειψε λίγους γύρους  πριν το τέλος.


   Το βάθρο έκλεισε ο Βάλτερι Μπότας, που θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει τη νίκη αν η βροχή δε χαλούσε τις δοκιμές κατάταξης της Williams, ενώ ακολούθησε ο Ράικονεν. Η επόμενη τετράδα έκλεισε συγκλονιστικά στους τελευταίους γύρους, από τους Σεμπάστιαν Φέτελ, Κέβιν Μάγκνουσεν, Τζένσον Μπάτον και Φερνάντο Αλόνσο, αλλά οι αγωνοδίκες μετά το τέλος του αγώνα εξετάζουν δύο περιπτώσεις: μια αντικανονική άμυνα του Μάγκνουσεν και μια επαφή των Φέτελ-Αλόνσο, που έσπασε την εμπρός πτέρυγα της Ferrari του Ισπανού.

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News