O Bianchi γύρισε στη Γαλλία

20 Νοε 2014

Ύστερα από αρκετό καιρό, από την οικογένεια του Jules Bianchi εκδόθηκε νέα ανακοίνωση σχετικά με την πορεία της υγείας του. Στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη ανακοίνωση ο Bianchi μεταφέρθηκε από την Ιαπωνία στη Γαλλία, βγήκε από το τεχνητό κώμα και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη. Βέβαια, συνεχίζει να είναι αναίσθητος και η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα.
   Η ανακοίνωση της οικογένειας αναφέρει: «Σχεδόν επτά εβδομάδες μετά το ατύχημα του Jules στη Suzuka, και έπειτα από μία δύσκολη περίοδο εντατικής νευρολογικής αγωγής, είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε ότι έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αποκατάστασής του.
   Ο Jules βγήκε από το τεχνητό κώμα στο οποίο είχε υποβληθεί αμέσως μετά το ατύχημα, ωστόσο δεν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του. Αναπνέει χωρίς υποβοήθηση και η κατάστασή του είναι σταθερή, αλλά χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Η αγωγή του μπαίνει σε μία νέα φάση που στόχο έχει τη βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας.
   Η νευρολογική κλινική εικόνα του Jules είναι σταθερή. Παρότι η κατάσταση συνεχίζει να είναι σοβαρή -κάτι που μπορεί να συνεχιστεί- αποφασίστηκε πως είναι σε θέση να επαναπατριστεί στη γενέτειρά του Γαλλία. Με ανακούφιση μπορούμε, επομένως, να επιβεβαιώσουμε πως η αερομεταφορά του πραγματοποιήθηκε χτες τη νύχτα από το Περιφερειακό Γενικό Κέντρο Υγείας Mie στο Yokkaichi της Ιαπωνίας, στην Πανεπιστημιακή κλινική της Νίκαιας (CHU) όπου κατέφθασε πριν από λίγο. Τώρα βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας των καθηγητών Raucoules και Ichai και η θεραπεία του θα βρίσκεται επίσης υπό την επίβλεψη του καθηγητή Paquis, επικεφαλής της νευροχειρουργικής.
   Είμαστε ευγνώμονες που η επόμενη φάση στη θεραπεία του Jules θα τελεστεί πιο κοντά στο σπίτι, όπου μπορεί να περιστοιχίζεται από την οικογένεια και τους φίλους του. Δεν έχουμε τίποτα λιγότερο από θαυμασμό για την εξαιρετική φροντίδα που του παρασχέθηκε στο Περιφερειακό Γενικό Κέντρο Υγείας Mie μετά το ατύχημα. Χρωστάμε πολλά στο ιατρικό προσωπικό για όσα έκαναν για τον Jules αλλά και την οικογένειά μας κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης περιόδου για εμάς. Συγκεκριμένα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους γιατρούς Kamei και Yamamichi, όπως και τον κύριο Ogura, όλοι μέρος της ομάδας φροντίδας του Jules στην Ιαπωνία».
   Είναι αξιοσημείωτη η στάση της οικογένειας Bianchi που σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ανταποκρίνεται στην αγάπη και στο ενδιαφέρον του κόσμου, εκδίδοντας αυτές τις ανακοινώσεις. Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν νέα, κάθε λίγες εβδομάδες έρχεται μια ενημέρωση, που δείχνει τουλάχιστον το σεβασμό αυτών των ανθρώπων στην εικόνα του άτυχου Jules.
(Πηγή: msfree.gr)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News