Συνεργασία ΕΣΕΕ - Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Ειδική εφαρμογή για την ασφάλεια στο ηλεκτρονικό εμπόριο

15 Ιαν 2015

Πρωτόκολλο συνεργασίας με στόχο την προφύλαξη του εμπορικού κόσμου της χώρας αλλά και των καταναλωτών από φαινόμενα διαδικτυακής απάτης υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης και ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μ. Σφακιανάκης.
   Η κοινή αυτή πρωτοβουλία περιλαμβάνει συνεργασία για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την εγκατάσταση ειδικής εφαρμογής (application) στους υπολογιστές και στα κινητά τηλέφωνα των εμπόρων και των εργαζόμενων στο εμπόριο, η οποία θα ενημερώνει για τις διαδικτυακές απάτες σε πραγματικό χρόνο και θα επικαιροποιείται καθημερινά από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με "pop up" μηνύματα, καθώς και κατάρτιση εμπόρων κι εργαζομένων στο εμπόριο και πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις της Ελλάδας.


> Περισσότερες πληροφορίες για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, τα οφέλη του, και το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί για την περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη της οικονομίας, μπορείτε να αναζητήσετε μέσω του εξειδικευμένου Σεμιναρίου για το Ηλεκτρονικού Εμπόριο στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://cears.edu.gr/course/ηλεκτρονικό-εμπόριο-e-commerce/

   Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΣΕΕ, η αξία του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα την επόμενη διετία μπορεί να ξεπεράσει τα 6 δισ. ευρώ, ενώ 3 στους 10 χρήστες του Διαδικτύου, ηλικίας 16-74 ετών, πραγματοποίησαν στο α' τρίμηνο του 2014 ηλεκτρονικές αγορές ή παραγγελίες προϊόντων/υπηρεσιών. Το ποσοστό των χρηστών του Διαδικτύου που πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές αγορές το ανωτέρω διάστημα ανέρχεται στο 29,5%, ήτοι αύξηση 9,3% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2013.
(Πηγή: Η Αυγή)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News