Βαρουφάκης: Θα ήταν καταστροφικό, δολοφονικό και δηλητηριώδες για την ελληνική οικονομία

28 Φεβ 2015

Σημεία συνέντευξης Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στον Ρ/Σ Real, στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.
   «Κατ' αρχάς η συμφωνία που κάναμε είναι για τους επόμενους τέσσερις μήνες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της συμφωνίας, το 3% πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο θα ήταν καταστροφικό, δολοφονικό και δηλητηριώδες για την ελληνική οικονομία, έχει φύγει από τη συζήτηση.
   Μιλάμε πλέον για ένα πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο θα συνάδει με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες. Κάτι, το οποίο θα το κρίνουμε εμείς μαζί με τους εταίρους, αλλά βασικά εμείς. Είναι μια μεγάλη κατάκτηση κ. Χατζηνικολάου αυτό.
   Όσον αφορά τα επόμενα. Έχουμε δέσμευση ότι τα επόμενα χρόνια σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο -και ξέρετε έχει μια πολύ προοδευτική θέση επ’ αυτού -το πρωτογενές μας πλεόνασμα δεν μπορεί να είναι πάνω από 1,5%. Και θα πρέπει για να εξασφαλιστεί παράλληλα ότι το ποσοστό χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ το 2020 θα είναι στο 120% να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.
   Ξέρετε, μου ζήτησαν να μη μιλάμε για διαγραφή και να μιλάμε για αναδιάρθρωση, εσείς είπατε ότι δεν πρέπει να παίζουμε με τις λέξεις. Η αναδιάρθρωση του χρέους αυτό είναι: απομείωση του χρέους.».
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News