Πληρώνουμε 20.000 ευρώ για C130 την ώρα αντί για 5.000 για μία θερμοκοιτίδα στη Ρόδο

4 Μαρ 2015

Σε συνέντευξη του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στον Ρ/Σ ALPHA RADIO 98,9 FM και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Πέτρο Κουσουλό έγινε γνωστό το υπέρογκο ποσό χρήσης των ενόπλων δυνάμεων αντί του ΕΚΑΒ σε περιοχές με ανύπαρκτη υγειονομική κάλυψη.
   Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «όταν κινδυνεύει μία ζωή, θα γίνει με οποιοδήποτε κόστος η μεταφορά του ασθενούς, είτε είναι ένα παιδί, είτε είναι ένας νέος άνθρωπος, είτε ένας μεγαλύτερος.
   Όμως, αυτή τη στιγμή, το κόστος που πληρώνει ο ελληνικός λαός μέσω των Ενόπλων Δυνάμεων είναι απαγορευτικό. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα:
   Για να σηκωθεί ένα C 130 να μεταφέρει ένα βρέφος από τη Ρόδο, που δεν έχει, προσέξτε, δεν έχει θάλαμο βρεφών, δεν έχει μία θερμοκοιτίδα, που κοστίζει 5.000 ευρώ, πληρώνουμε κόστος 20.000 ευρώ την ώρα για να πάει το C 130.
   Δεν μπορεί να συνεχίσει να πηγαίνει το C 130. Δεν μπορεί να μεταφέρει εκλογικό αντιπρόσωπο από την Πάρο στη Κίμωλο στις εκλογές ένα Super Puma που κοστίζει 15.000 ευρώ την ώρα. Εδώ, λοιπόν, θα τα μαζέψουμε τα πράγματα και επειδή μιλάμε για μεταρρυθμίσεις, αυτό είναι μεταρρύθμιση. Ζητάμε να πάρουμε όλα τα ιπτάμενα μέσα από όλα τα Υπουργεία, από το ΕΚΑΒ».
   Και συνέχισε: «Για να δώσουμε να καταλάβει ο κόσμος, ένα αεροπλάνο του ΕΚΑΒ - από αυτά που πήγαν να αγοράσουν και τελικά δεν αγόρασαν - που κοστίζει 5 εκατομμύρια ευρώ, έχει κόστος πτήσης 540 ευρώ την ώρα. Αντί λοιπόν να πληρώνουμε 20.000 ευρώ για να πάει ένα C 130, να υπάρχουν πληρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας σε αεροπλάνα τα οποία θα τα διαθέτει το ΕΚΑΒ, και τα οποία θα είναι για αυτή την αποστολή. Θα πάνε λοιπόν εκεί με 580 ευρώ».
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News