Το νομοσχέδιο για την «Ανθρωπιστική κρίση»

4 Μαρ 2015

Η κατάθεση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αργά χθες στη Βουλή, έγινε με αρκετές διαφορές από το αρχικό κείμενο, χωρίς ωστόσο να είναι αποπροσανατολισμένο σε σχέση με όσα προεκλογικά είχε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει.
   Ενδεικτικά το κόστος των προωθούμενων διατάξεων σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου ανέρχεται σε περίπου 200 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο το υπουργείο να μπορεί να εξειδικεύσει τα ποσά ανά δράση.
   Η κα Φωτίου ξεκαθαρίζει ότι θα ωφεληθούν πολίτες που επιβιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, θέτοντας το όριο στα 4.800 ευρώ για μια 4μελή οικογένεια.
   Το εισόδημα θα μπορεί να φθάνει έως τα 6.000 ευρώ το χρόνο για οικογένειες με τρία παιδιά και πάνω, ενώ δεν θα αποκλείονται περιπτώσεις μονογονεϊκών οικογενειών και μεμονωμένων ατόμων.
   Το άρθρο για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προβλέπει ότι δωρεάν ρεύμα για το 2015 και σε ποσότητα έως 300 Kwh το μήνα, θα παρέχεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
   Σε περιπτώσεις δικαιούχων των οποίων η παροχή είχε διακοπεί έως και 31/1/2015, η παροχή επανασυνδέεται ατελώς και χωρίς καμία επιβάρυνση, οι δε ληξιπρόθεσμες οφειλές ρυθμίζονται (στο αρχικό άρθρο υπήρχε πρόβλεψη για διαγραφή τους).
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News