Δεν υπήρχε ποτέ πάγος μεταξύ Τσίπρα και Μέρκελ

24 Μαρ 2015

Η Άγγελα Μέρκελ παρέπεμψε στο Eurogroup για παροχή ρευστότητας, αποφεύγοντας να δεσμευτεί η ίδια, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη διάθεση της Ελλάδας για εφαρμογή της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις.
   Πολλά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τερματισμό των παγωμένων σχέσεων Τσίπρα και Μέρκελ, όμως στην πραγματικότητα αυτό που άλλαξε είναι η κάθετη στάση της Γερμανίας για εφαρμογή του μνημονίου και των μέτρων λιτότητας.
   Η συζητήσεις τους ήταν σε πολιτικό επίπεδο και σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τα θέματα που απασχόλησαν τους αρχηγούς των δύο κρατών ήταν ο τρόπος λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατάσταση στις δύο χώρες, αλλά και η μεταξύ τους σχέσεις. «Δεν είναι σωστό για την Ευρώπη να βλέπουμε το θέμα σαν πρόβλημα των δυο χωρών» είπε σχετικά η κυβερνητική πηγή.
   «Η γερμανική πλευρά έχει τις θέσεις της, εμείς έχουμε τις δικές μας και δουλεύουμε να βρούμε μια λύση» τόνισε κυβερνητικός αξιωματούχος, συμπληρώνοντας ότι «η Καγκελάριος είναι μια πολιτικός που είναι πραγματιστής. Γεφυρώνει διάφορες. Στο πλαίσιο των δυσκολιών θα ήθελε να αναζητήσει λύσεις. Δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν διαφωνίες» και τόνισε ότι «δεν είμαστε στο σημείο που ήμασταν. Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης πάντα βοηθά να ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Έχουν γίνει βήματα».
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News