Τσίπρας: Για την Ελλάδα, η εποχή της λιτότητας, των μνημονίων και της τρόικας έχει παρέλθει

13 Μαρ 2015

Αποσπάσματα από την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον ΟΟΣΑ.
   «Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Γενάρη έχει δώσει νέα ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν πληγεί από την λιτότητα στην Ευρώπη. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία ώστε να δοθεί η αναγκαία ώθηση προς την επιθυμητή κατεύθυνση.
   Μία κατεύθυνση κοινής λογικής και ρεαλιστικής πολιτικής που θα κάνει, σε μια ρεαλιστική αποτίμηση, των περιορισμών και των δυνατοτήτων, με προτεραιότητα στις ανάγκες των ανθρώπων και όχι στην ιδεολογία. Χρειαζόμαστε μια αποφασιστική στροφή υπέρ των συλλογικών συμφερόντων και των λαϊκών προσδοκιών. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ξανακερδίσουμε τις καρδιές των Ευρωπαίων και να αποκατασταθεί το κύρος του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.
   Πρέπει να σεβόμαστε τη δημοκρατία και την έκφραση της ελεύθερης βούλησης των λαών, αν δεν θέλουμε να παραδώσουμε την Ευρώπη στην ακραία εθνικιστική και λαϊκιστική δεξιά.
   Για την Ελλάδα, η εποχή της λιτότητας, των μνημονίων και της τρόικας έχει παρέλθει. Και αυτό είναι οριστικό και αμετάκλητο. Εκείνοι που συμπεριφέρονται σαν οι Έλληνες να μην ψήφισαν ποτέ ή σαν η ψήφος τους να μην έχει σημασία, στην πραγματικότητα καθιστούν την Ευρώπη άνευ σημασίας στα μάτια των πολιτών της.
   Θεωρούμε ότι η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα είναι σε μεγάλο βαθμό συμβατή με την δημιουργία μιας νέας ποιοτικής σχέσης με τους ευρωπαίους εταίρους μας η οποία θα βασίζεται στην ειλικρίνεια, τον ρεαλισμό και την αμοιβαία κατανόηση.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News