Συνέντευξη: Οι 5 πιο συχνές ερωτήσεις

11 Απρ 2015

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαντήσετε στις ερωτήσεις που επανέρχονται ξανά και ξανά σε μια επαγγελματική συνέντευξη; Μιλήσαμε με ειδικούς και σας δίνουμε τη λίστα με τις πιο συχνές ερωτήσεις και τις απαντήσεις που θα πρέπει να δώσετε για να τραβήξετε το ενδιαφέρον του μελλοντικού σας εργοδότη.

–Πείτε μου για τον εαυτό σας.
Είναι μια κλασική ερώτηση, η οποία αγχώνει τους υποψηφίους αν δεν είναι προετοιμασμένοι. Η βασική συμβουλή είναι να μην παρασυρθείτε. Ο διευθυντής προσλήψεων δεν θέλει να μάθει την ιστορία της ζωής σας. Θα πρέπει να επιλέξετε 4-5 βασικά πράγματα για τον εαυτό σας που σχετίζονται με το ρόλο της νέας θέσης που διεκδικείτε. Αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν συγκεκριμένες δεξιότητες, προσόντα, χρόνια εμπειρίας, κ.ά.

–Γιατί ενδιαφέρεστε να εργαστείτε για τη συγκεκριμένη εταιρεία;
Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να απαντήσετε: «Θέλω μια εργασία», ακόμη και αν είναι αλήθεια. Καλό είναι να έχετε ενημερωθεί για την εταιρεία, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της και να δηλώσετε ότι θέλετε να προσφέρετε στο συγκεκριμένο Οργανισμό.

–Γιατί να σας προσλάβουμε;
Εδώ θα πρέπει να καταστήσετε σαφές ότι εσείς πιστεύετε ότι πληροίτε όλες τις απαιτήσεις της θέσης την οποία διεκδικείτε. Επίσης ότι, με τις δυνατότητες που διαθέτετε, μπορείτε να αναλάβετε πρωτοβουλίες και να λύσετε προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν.

–Ποια είναι τα δυνατά σας σημεία;
Κλασική ερώτηση από την οποία όμως κρίνονται πολλά. Αν πείτε ότι είστε καλοί στο μάρκετινγκ ή στην επικοινωνία δεν αρκεί. Θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα ωφελήσουν την εταιρεία. Ακόμη καλύτερα, βέβαια, θα ήταν να ποσοτικοποιήσετε την εμπειρία σας (με αριθμούς, αν είναι δυνατόν) και να στηρίξετε την κάθε απάντησή σας με ένα σχετικό παράδειγμα από τους προηγούμενους ρόλους σας.

–Ποιες είναι οι αδυναμίες σας;
Όλοι έχουμε κάτι στο οποίο δεν είμαστε καλοί. Μη σας τρομάζει η συγκεκριμένη ερώτηση. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε κατάλληλα. Κάντε μια λίστα με τρεις αδυναμίες ή τομείς στους οποίους πρέπει να αναπτυχθείτε. Στη συνέχεια, κάντε όσες πρόβες χρειαστούν και ξεπεράστε την αμηχανία. Να θυμάστε ότι η ειλικρίνεια θα εκτιμηθεί από το μελλοντικό σας εργοδότη.
(Πηγή: guide.xe.gr)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News