Παραπλανητικός τίτλος άρθρου: «Άρχισαν οι δεσμεύσεις καταθέσεων»

27 Απρ 2015

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν διάφορα παραπλανητικά άρθρα με τίτλο «Άρχισαν οι δεσμεύσεις καταθέσεων».


   Διαβάζοντας ωστόσο το κυρίως κείμενο, όλα γίνονται πιο ξεκάθαρα. Για το λόγο αυτό, πρέπει όλοι μας να δίνουμε απόλυτη προσοχή, και να φιλτράρουμε τα άρθρα που διαβάζουμε, κυρίως στο χαοτικό διαδίκτυο.

   Το άρθρο αναφέρει τα εξής:
   Την τακτική των δεσμεύσεων λογαριασμών ακόμα και για φορολογούμενους και επιχειρήσεις που δεν χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο ακολούθησε (και συνεχίζει να ακολουθεί) ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους με στόχο την ανάταση των δημοσίων εσόδων.
   Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, σε πολλές περιπτώσεις, μικροοφειλέτες του ελληνικού δημοσίου εκβιάστηκαν να καταβάλλουν τα χρέη τους ή τμήμα αυτών προκειμένου να μην ενεργοποιηθούν διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών.
   Όσο και αν οι οφειλέτες προσπαθούσαν να πείσουν τις φορολογικές αρχές ότι θα ενταχθούν στην νέα ρύθμιση οφειλών και παρά το γεγονός ότι είχε εξαγγελθεί από την κυβέρνηση, ωστόσο η πίεση στους ελεγκτές από τους πολιτικούς προϊσταμένους ήταν τέτοια που οδηγούσε πολλές φορές σε παραλογισμούς, προκειμένου οι ελεγκτές να μην βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες.

   Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι τα στοιχεία του προϋπολογισμού, από τα οποία προκύπτει υστέρηση των φορολογικών εσόδων στο πρώτο τρίμηνο του έτους ύψους 750 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη στο 20ημερο του Απριλίου το νούμερο αυτό έχει εκτιναχθεί και ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News