Οι Χρυσοί Σκούφοι, τα εγκυρότερα γαστρονομικά βραβεία της
Ελλάδας με την σφραγίδα του «Αθηνοράματος» και του «AlphaGuide», απονεμήθηκαν και φέτος στα
καλύτερα εστιατόρια της χώρας, μαζί με τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας σε
εστιατόρια και ταβέρνες, που σερβίρουν μοντέρνα και παραδοσιακή ελληνική
κουζίνα. Είτε ταξιδεύετε στην Αθήνα είτε σε άλλο ελληνικό προορισμό, κρατήστε
αυτή τη λίστα για να είστε προετοιμασμένοι.
Χρυσοί Σκούφοι
Etrusco 16,5/20 (2 σκούφοι) Κέρκυρα
Ο Έκτορας Μποτρίνι εξελίσσει την παραδοσιακή κουζίνα της
Κέρκυρας, εκφράζοντας την ψυχή διάσημων και μη τοπικών πιάτων με απρόσμενη
δημιουργικότητα. Κάτω Κορακιάνα, Κέρκυρα, 2661093342
Funky Gourmet 16,5/20 (2 σκούφοι) Αθήνα
Το δείπνο στο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και του
Νίκου Ρούσσου είναι μια εμπειρία άλλοτε εννοιολογική, άλλοτε αφοπλιστικά αφαιρετική,
με την ατόφια γοητεία των υλικών σε πρώτο πλάνο. Παραμυθιάς 13 και Σαλαμίνος,
Κεραμεικός, 2105242727
Botrini’s 16/20 (ένας
σκούφος) Αθήνα
Ιδιαίτερος σολίστας, ο Έκτορας Μποτρίνι ανασυνθέτει τις
μνήμες της ελληνικής γεύσης με τεχνικές σε ένα ενδιαφέρον μενού γεμάτο
πειραματισμούς. Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι, 2106857324
Σπονδή 16/20 (ένας
σκούφος) Αθήνα
Το καλύτερο γαλλικό ρεστοράν της Ελλάδας ήταν φέτος στην
καλύτερή του χρονιά από τότε που την κουζίνα ανέλαβε ο Άγγελος Λάντος. Πύρρωνος
5, Παγκράτι, 2107520658
Varoulko Seaside 16/20 (ένας σκούφος) Αθήνα
Στο νέο του πόστο στο Μικρολίμανο, ο Λευτέρης Λαζάρου
εξελίσσει όλο και πιο γαστρονομικά την κουζίνα του, ενώ βραβεύεται συνεχώς επί
22 χρόνια με Χρυσό Σκούφο. Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, 2105228400
Bill & Coo 15,5/20
(ένας σκούφος) Μύκονος
Οι συνεχείς πειραματισμοί του νεαρού σεφ Αθηναγόρα Κωστάκου
δίνουν μια κουζίνα αξιώσεων η οποία χαρακτηρίζεται από πρωτοποριακές
δημιουργίες με τολμηρή αισθητική. Ξεν. «Bill & Coo»,
Μεγάλη Άμμος, Μύκονος, 2289026292
F+W by Olivier Campanha
15,5/20 (ένας σκούφος) Αθήνα
Ο Olivier Campanha,
ο οποίος υπήρξε δεξί χέρι του Pierre Gagnaire,
ενός από τους μεγαλύτερους σεφ στον κόσμο, ανοίγει φέτος τα χαρτιά του και
κεντάει μια μοντέρνα, σούπερ πρωτότυπη κουζίνα. Ξενοκράτους 49, Κολωνάκι,
2107211146
Matsuhisa Athens 15,5/20 (ένας σκούφος) Αθήνα
Με το ατού ενός ονειρεμένου σημείου της αττικής ριβιέρας, η
αθηναϊκή έδρα του Nobu Matsuhisa
αντικατοπτρίζει τις λεπτές αποχρώσεις μια διάσημης παγκοσμίως fusion φιλοσοφίας. Ξεν. «Astir Palace», Απόλλωνος 40,
Βουλιαγμένη, 2108960510
Matsuhisa Mykonos 15,5/20 (ένας σκούφος) Μύκονος
Ο Nobu Matsuhisa
και οι σεφ του συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους στο πιο κοσμοπολίτικο
νησί της Ελλάδας. Ξεν. «Βelvedere»,
Χώρα Μυκόνου, 2289025122
Tudor Hall 15,5/20 (ένας σκούφος) Αθήνα
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου ανανεώνει την ελληνική κουζίνα με
θαυμαστή λεπτότητα και άρτια τεχνική. Ξεν. «King George», Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα, 2103330265
Abovo 15/20 (ένας σκούφος) Αθήνα
Ο Μιχάλης Νουρλόγλου εξακολουθεί να εξελίσσει την κουζίνα
του παρουσιάζοντας καινούργιες ιδέες και υπόσχεται πολλά για το μέλλον.
Κολοκοτρώνη 37, 1ος όροφος, Κεφαλάρι, 2108015324
Alfredo’s Grand Dining 15/20 (ένας σκούφος) Θεσσαλονίκη
Η μαγειρική προσωπικότητα του Απόστολου Αλτάνη αποτυπώνεται
με όρους ξεχωριστής νοστιμιάς σε ένα grand restaurant της Θεσσαλονίκης. Regency Casino Thessaloniki, Αεροδρόμιο,
Θεσσαλονίκη, 2310491199
Apocalypsis 15/20 (ένας σκούφος) Πάτμος
Ο Δημήτρης Παμπόρης εκφράζει χρόνο με το χρόνο, όλη του τη
δημιουργική ενέργεια με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ξεν. «Patmos Aktis Suites & Spa», Γροίκος, Πάτμος,
2247032800
Botrini’s Rodi 15/20 (ένας σκούφος) Ρόδος
Στη ροδίτικη γαστρονομική του έδρα, ο Έκτορας Μποτρίνι
δανείζεται στοιχεία από την τοπική γευστική παράδοση. Ξεν. «Bellevue Suites», Ακτή Μιαούλη και
Τήλου, Ρόδος, 2241075880
Hytra 15/20 (ένας σκούφος) Αθήνα
Η κομψή κουζίνα του Τάσου Μαντή που δούλευε ως sous chef στο βελγικό εστιατόριο
«Hof Van Cleve» (3 αστέρια Michelin) ανανεώνει το
γαστρονομικό σκηνικό του βραβευμένου εστιατορίου. Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών,
Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος, 2177071118
Κουκούμαυλος 15/20
(ένας σκούφος) Σαντορίνη
Ο Νίκος Πουλιάσης έχει κάνει τη sui generis κουζίνα του σημείο
αναφοράς, στο εδώ και χρόνια καλύτερο εστιατόριο της Σαντορίνης. Φηρά,
Σαντορίνη, 2286023807
Ντομάτα 15/20 (ένας
σκούφος) Χαλκιδική
Ο σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος, στην πιο ώριμη εποχή του,
αποδίδει με ισορροπία, φαντασία και φινέτσα την ελληνικότητα σε οτιδήποτε
παρουσιάσει στο τραπέζι σου. Συγκρότημα «Sani Resort», Σάνη, Χαλκιδική, 2374099465
Old Mill 15/20 (ένας σκούφος) Κρήτη
Το «Old Mill»
είναι ένα από τα λίγα μέρη σε ολόκληρο το νησί όπου μπορείς να απολαύσεις μια
από τις πιο εκλεπτυσμένες εκδοχές της σύγχρονης κρητικής κουζίνας. Ξεν. «Elounda Mare», Ελούντα, Κρήτη,
2841041102
Premiere 15/20 (ένας σκούφος) Αθήνα
Στον τέταρτο χρόνο του στο εστιατόριο, ο Jean-Charles Metayer αποτελεί μια δυναμική παρουσία
στη γαστρονομική σκηνή της πόλης. Ξεν. «Intercontinental», Λεωφ. Συγγρού 89-93, Ν. Κόσμος, 2109206000
Σελήνη 15/20 (ένας
σκούφος) Σαντορίνη
Γιορτάζοντας τα 30ά της γενέθλια, η «Σελήνη» εξελίσσει τις
γεύσεις της δημιουργώντας πιάτα αναφοράς για τη νέα ελληνική κουζίνα. Πύργος,
Σαντορίνη, 2286022249
Squirrel 15/20 (ένας σκούφος) Χαλκιδική
Ο επικεφαλής της κουζίνας Βασίλης Μουρατίδης παρουσιάζει
πιάτα με τολμηρούς και ενίοτε απρόσμενους συνδυασμούς που σέβονται τις επιταγές
της υψηλής γαστρονομίας. Ξεν. «Danai Beach Resort»,
Νικήτη, Χαλκιδική, 2375022310
Water Restaurant 15/20 (ένας σκούφος) Χαλκιδική
O
Γιάννης Παρίκος βασίζεται στην εξαιρετική ποιότητα των υλικών, τα οποία
διαχειρίζεται με φαντασία. «Sani Resort»,
Σάνη, Χαλκιδική, 2374099531
(Πηγή: blog.visitgreece.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου