GP Iσπανίας 2015: Επέστρεψε στην κορυφή ο N. Rosberg, δεύτερη θέση για τον L. Hamilton

11 Μαΐ 2015

Σε έναν υγιεινό περίπατο εξελίχθηκε το Grand Prix Ισπανίας για τον N. Rosberg, με τον Γερμανό οδηγό της Mercedes AMG Petronas να διατηρείται στην κορυφή καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα που φιλοξένησε η πίστα της Βαρκελώνης.


   Την ίδια στιγμή που ο N. Rosberg μετέτρεπε την pole position που κατέκτησε στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου στην πρώτη φετινή νίκη του, ο L. Hamilton χρειάστηκε να ακολουθήσει μια στρατηγική τριών pit stop ώστε να καταφέρει να ανακτήσει τη δεύτερη θέση που έχασε από τον S. Vettel κατά τη διαδικασία της εκκίνησης.
   Παρά τις αναβαθμίσεις που δέχτηκε τόσο το υβριδικό σύνολο όσο και το μονοθέσιο της Ferrari, ο S. Vettel δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τη τρίτη θέση του αγώνα, χάνοντας -εκτός των άλλων- αρκετό χρόνο πίσω από αργότερους συνδυασμούς.
   Στη θέση από την οποία ξεκίνησε -την τέταρτη- ολοκλήρωσε τον αγώνα και ο V. Bottas, αντέχοντας στην πίεση του K. Raikkonen. Η μάχη που έδωσαν οι δύο Φιλανδοί κράτησε μέχρι και τον τελευταίο γύρο του GP Ισπανίας, κλέβοντας τις εντυπώσεις.
   Σε μια άλλη μάχη, η έκβαση της οποίας κρίθηκε λίγο πριν το πέσιμο της καρό σημαίας, νικητής αναδείχθηκε ο C. Sainz Jr, αφήνοντας τον D. Kvyat στη δέκατη θέση.
   Έως την έκτη θέση κατάφερε να αναρριχηθεί ο F. Massa ακολουθώντας, όπως και ο L. Hamilton, στρατηγική τριών pit stop, έβδομος αναδείχθηκε ο D. Ricciardo, ενώ από την ένατη θέση είδε την καρό σημαία ο R. Grosjean, αντιμετωπίζοντας από την αρχή του αγώνα πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων της Lotus.
   Μετά την πρώτη νίκη του N. Rosberg τη φετινή αγωνιστική σεζόν η απόσταση που τον χωρίζει από την κορυφή της βαθμολογίας και τον L. Hamilton περιορίστηκε στους 20 βαθμούς. Έντεκα βαθμούς πίσω από τον Γερμανό, στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος οδηγών, βρίσκεται ο S. Vettel.
(Πηγή: auto.in.gr)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News