Βενιζέλος: Παρατηρούμε έναν ταμειακό πανικό της Κυβέρνησης

11 Μαΐ 2015

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος): [...] Αυτό που σίγουρα παρατηρούμε τις πενήντα τελευταίες ημέρες είναι, δυστυχώς, μία ραγδαία επιδείνωση όλων των οικονομικών μεγεθών -των δημοσιονομικών καταρχάς- με υστέρηση εσόδων, αντιφατικά μηνύματα σε σχέση με τις φορολογικές υποχρεώσεις των Ελλήνων πολιτών, μερική εσωτερική παύση πληρωμών που «στεγνώνει» την αγορά και προκαλεί πολύ σοβαρά ζητήματα ρευστότητας.


   Παρατηρούμε έναν ταμειακό πανικό της Κυβέρνησης, γιατί οξύνονται οι ταμειακές ανάγκες του δημοσίου. Το δήθεν σχέδιο για χρηματοδότηση χωρίς υποχρεώσεις μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ELA, των ελληνικών τραπεζών και της συνεχούς έκδοσης εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου απέτυχε. Η χώρα βιώνει επί εβδομάδες το μαρτύριο του σταγονόμετρου περιμένοντας τις αποφάσεις του κ. Ντράγκι και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
   Τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων γίνονται ένα είδος λείας στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει συγκυριακά και πρόχειρα ορισμένα θέματα.
   Παρατηρούμε έναν κανιβαλισμό, χωρίς προοπτική, μεταξύ των ρέπος, για τα οποία χρησιμοποιούνται αυτά τα αποθεματικά και της κάλυψης των εκδόσεων των εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.
   Δημιουργούνται προβλήματα ακόμα και με τις κοινοτικές επιδοτήσεις προς τους αγρότες, όπως το τελευταίο που ζήσαμε σε σχέση με τους βαμβακοπαραγωγούς και τον ΟΠΕΚΕΠΕ. [...] (Βουλή 18.3.2015)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News